Haberler

İş Sanat, Sabahattin Ali'yi Anıyor

Güncelleme:

Şair ve yazar Sabahattin Ali'nin hikâyeleri İş Sanat'ta yeniden hayat buluyor

Seçkin konser programlarının yanı sıra şiir ve hikâye dinletileriyle de dikkat çeken İş Sanat 65'inci ölüm yıldönümünde Sabahattin Ali'yi anıyor. İzleyicileri, Sabahattin Ali'nin hüzünlü dünyasında bir yolculuğa götürecek olan Gece Kapladı Her Yeri adlı dinletide, hikâyeler ile şarkılar tematik bir akış içinde yer alıyor.

Gece Kapladı Her Yeri adlı dinletide, Sabahattin Ali'nin "Hanende Melek", "Gramofon Avrat" ve "Hasanboğuldu" adlı hikâyeleri, Serdar Yalçın'ın besteleri eşliğinde ve eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde şarkılarla birlikte seslendiriliyor.

Atilla Birkiye'nin hazırladığı, Mehmet Birkiye'nin sahneye uyarladığı bu özel seçkide Tilbe Saran, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek ve Metin Belgin Sabahattin Ali'nin hikâyelerine hayat veriyor.

Hikâyeleriyle Sabahattin Ali'nin anılacağı Gece Kapladı Her Yeri adlı dinleti 8 Nisan Pazartesi akşamı İş Sanat'ta gerçekleşiyor.

issanat.com.tr

Sabahattin Ali'den Hikâyeler "Gece Kapladı Her Yeri"

Atilla Birkiye (hazırlayan), Serdar Yalçın (beste, müzik direktörü ve piyano), Mehmet Birkiye (sahneye uygulayan)

Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek (şiirleri seslendirenler)

Deniz Erdoğan Likos (mezzo-soprano) Seda Subaşı (keman) Gürhan Eteke (klarnet)

Tarih: 8 Nisan Pazartesi

Saat: 20.00

Yer: İş Sanat

*Dinleti ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Birkiye Atilla Birkiye Sabahattin Ali Tilbe Saran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title