Haberler

İş Sanat İlkbaharı Zengin Bir Programla Karşılıyor

Her ay klasik müzikten dünya müziğine, şiir dinletilerinden, modern dansa uzanan geniş bir yelpazede bir program sunan İş Sanat, mart ayında izleyicilerinin karşısına zengin bir içeriğikle çıkmaya hazırlanırken, modern dansın en önemli topluluklarından Limon Dance Company, klasik müziğin dahi isimlerinden Hilary Hahn, kristal sesli şarkıcı olarak bilinen Teresa Salgueiro bahar programını renklendirecek.

Her ay klasik müzikten dünya müziğine, şiir dinletilerinden, modern dansa uzanan geniş bir yelpazede bir program sunan İş Sanat, mart ayında izleyicilerinin karşısına zengin bir içeriğikle çıkmaya hazırlanırken, modern dansın en önemli topluluklarından Limon Dance Company, klasik müziğin dahi isimlerinden Hilary Hahn, kristal sesli şarkıcı olarak bilinen Teresa Salgueiro bahar programını renklendirecek.

İş Sanat'ın yerli konser serisi kapsamında ise mart ayında sevilen sanatçı Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini kendine özgü yorumuyla seslendirecek. Uzun yıllardır böyle bir konserin hayalini kurduğu belirtilen sanatçı, 12 Mart Çarşamba akşamı müzikseverlerle buluşacak.

-ABD'Lİ DANS TOPLULUĞU LİMÓN DANCE COMPANY'DEN İKİ ÖZEL GÖSTERİ-

Her sezon modern dansın en önemli topluluklarını ağırlayan İş Sanat,bu kez teknik ustalıkları ve dinamik koreografisiyle tüm dünyada büyük beğeni toplayan Limón Dance Company'yi İstanbullu sanatseverlerle buluşturuyor.Limón Dance Company, klasik yapıtları çağdaş koreografilerle dengelediği özel bir repertuvarla sahne alacak. Chopin'in bestelerinden, Shakespeare'in Othello'sundan, Küba'da demokrasi mücadelesi veren Beyaz Giyen Kadınlar'dan (Las Damas de Blanco) esinlenerek hazırladıkları Mazurkas, The Moor's Pavane ve müziklerini Paquito de Riviera'nın bestelediği Come With Me gibi piyeslerle izleyici karşısına çıkacak topluluk 7 ve 8 Mart'ta İş Sanat sahnesinde kaçırılmayacak bir gösteri sunacak.

-PORTEKİZ'İN KRİSTAL SESİ TERESA SALGUEİRO-

Dünya müziği kuşağı, mart ayında kristal sesli şarkıcı Teresa Salgueiro'yu ağırlıyor. Wim Wenders'in Lizbon Hikâyesi adlı sinema filmindeki rolüyle dikkatleri üzerine çeken Salgueiro, José Carreras, Caetano Veloso, Angelo Branduardi gibi çeşitli sanatçılarla olan çalışmalarının sonucu olarak,Obrigado adlı albümünü 2006 yılında piyasaya çıkardı. Ardından Septeto de João Cristal ve Lusitânia Ensemble işbirliği ile iki albüm daha çıkararak başarısını pekiştiren sanatçı, sadece şarkıların değil, sözlerinin de tamamen kendisine ait olduğu ilk solo albümü O Mistério'nun duygu yüklü şarkılarıyla 20 Mart Perşembe akşamı İş Sanat'ta Portekiz esintisi yaşatacak.

-FRANKFURT RADYO SENFONİ ORKESTRASI VE SOLİST HİLARY HAHN'DAN KLASİK MÜZİK ŞÖLENİ-

Geçen sezon verdiği resital ile İş Sanat seyircisinin karşısına çıkan büyüleyen Hilary Hahn, bu kez Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde bir kez daha İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.Tekniği, yorumu ve yeni müziğe bağlılığıyla günümüzün en çok aranan müzisyenlerinden biri olarak görülen Hilary Hahn, iki Grammy ve çok sayıda Diapason ödülünün yanı sıra 2001 yılında Time dergisi tarafından "Amerika'nın En İyi Genç Klasik Müzisyeni" ilan edilmişti. Hilary Hahnuluslararası müzik sahnelerinin başarılı şeflerinden Paavo Järvi yönetimindeki Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası ile Brahms'ın keman konçertosunu seslendirecek. Konser, 26 Mart Çarşamba akşamı İş Sanat sahnesinde gerçekleşecek.

-ACIM SESSİZ BİR GÜNEŞ BATMASIDIR BAŞLIKLI ŞİİR DİNLETİSİ 10 MART'TA-

Türk şiirinin usta kalemi Turgut Uyar'ın şiirleri, İş Sanat'ın ilgiyle takip edilen şiir dinletileri kapsamında sahneye taşınacak. Acım Sessiz Bir Güneş Batmasıdır isimli dinletide, Uyar'ın 1970 yılında yayınladığı ve çok tartışılan kitabı Divan'daki şiirleri Atilla Birkiye tarafından derlendi. Mehmet Birkiye rejisörlüğünde bir ev atmosferinin yansıtıldığı dinletide şiirleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek, Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eşliğinde seslendirecek. Ücretsiz olarak izlenebilecek dinleti 10 Mart Pazartesi akşamı gerçekleşecek.

-İŞ SANAT'IN MİNİKLERE ARMAĞANI: PAMUK PRENSES VE YEDİ CÜCELER-

İş Sanat minik izleyicilerinin kalbini Grimm Kardeşlerin klasikleşen masalı Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile kazanıyor. Yavuz Pekman uyarlaması ile sahnelenen masal, yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun gözünden ilginç bir müzikale dönüşüyor. Dördüncü yılına giren müzikalde Pamela Spence kötü kraliçeyi canlandırırken, Semaver Kumpanya'dan tanınan Merve Dizdar, bu kez Pamuk Prenses rolünü üstlendi.karşımıza çıkıyor. Ünlü oyuncu Serkan Keskin ise Pamuk Prenses'in cücelerinden yaşlı ve huysuz cüce rolünü canlandırıyor. "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" 23 Mart Pazar günü İş Snat'ta minik izleyicileriyle buluşacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Frankfurt Portekiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title