Haberler

İş-Kur Otobüsünün Önünde Uzun Kuyruk

Güncelleme:

Türkiye İş Kurumu Kampanya Otobüsü'nün 6'ncı durağı Hakkari oldu.

Kamu İstihdamı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' kapsamında illeri dolaşan Türkiye İş Kurumu Kampanya Otobüsü'nün 6'ncı durağı Hakkari oldu. Kurum aracının Hakkari'ye geldiği duyan işsizler, işsizlik kaydı yapabilmek için araç önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Avrupa Birliği ve Türkiye'nin ortak finansmanı ile yürütülen 'Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirme Operasyonu' kapsamında Hakkari kent merkezinin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi'nde park edilen İş-Kur kampanya otobüsünde görevli iş meslek danışmanları, uzun kuyruklar oluşturanları tek tek otobüse alarak, işsizlik kayıtlarını aldı, ardından da kurumun istihdam, eğitim projeleri, işsizlik sigortasıyla ilgili bilgiler verdi.

5 İLDE 4 BİN 500 VATANDAŞLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ'

İş-Kur Ağ Geliştirme ve İletişim uzmanı Bülent Kılınç, Doğu ve Güneydoğu'da şu ana kadar dolaştıkları illerde 4 bin 500 işsiz ile yüz yüze görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Kılınç, Doğu ve Güneydoğuda 22 ili dolaşacak Türkiye İş Kurumu kampanya aracının 6'ncı durağının Hakkari olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Her ilde 2'şer gün kalacak şekilde özel tasarlanmış İş-Kur kampanya otobüsü ile bu hizmetimizi sunuyoruz. Kampanyamızın 6'ncı durağı Hakkari oldu. Otobüste görevli tanıtım görevlileri 2 gün süre ile Hakkari'nin tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacak. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, iş gücü yetiştirme kursları, gerişimcilik programları, işbaşı eğitim programları, Toplum yararına programlar, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işsizlik sigortası ile ilgili hizmetleri anlatacaklar. Hakkari öncesinde ziyaret edilen 5 ilde yaklaşık 4 bin 500 kişi ile yüz yüze görüşmer yapıldı. 2 aylık kampanya sürecince toplamda 22 ilde 22 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Buraya gelen vatandaşların kayıtları da alanıyor. Projemiz 10 milyon eoruluk bir projedir. iş ve meslek ile ilgili 2 bin 600 kişiye iş istihdamı sağlandı. Hakkari'de de gereken ilgiyi gördük."

İş-Kur kampanya otobüsü önünde uzun kuyruklar oluşkturanlar, İşsizliğin Türkiye ortalaması üzerinde olduğu Hakkari'de, her şeyden önce huzur ortamının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title