Haberler

İran'ın Nükleer Programı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Batı'ya seslendi: "Ruhani'nin sunduğu fırsatı kaçırmayın"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Batı'ya İran'ın nükleer programına dair görüşmelerde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin sunduğu fırsatı kaçırmaması çağrısında bulundu.

Cevad Zarif, Twitter hesabından verdiği mesajda, Nobel barış ödüllü Mısırlı politikacı ve diplomat Muhammed El Baradey'in Time dergisinin "dünyanın 100 etkili kişisi" listesinde Ruhani'yle ilgili yazdığı profile atıfta bulunarak, "Nükleer müzakerelerde başarı 10 yıl önce yakalanabilirdi" dedi.

Zarif, El Baradey'in "Ruhani kaçırılmaması gereken bir fırsat sunuyor: Çok fazla şey tehlikede" ifadesini yineledi.

El Baradey, Time için kaleme aldığı tanıtım yazısında, 2003 yılında ulusal güvenlik danışmanıyken Ruhani'nin nükleer meseleye siyasi çözüm bulma çabası gösterdiğini ancak ılımlı politikalarının o dönemde ABD'de İran'ı güvenilmez bulan bazı kesimlerce dikkate alınmadığından söz etmişti.

El Baradey, yazısını, "Ruhani'nin ılımlı liderliği kaçırılmaması gereken bir fırsat sunuyor" sözleriyle bitirmişti.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında Tahran'ın nükleer programına ilişkin sürdürülen müzakereler çerçevesinde 24 Kasım'da Cenevre'de anlaşma sağlanmıştı. Taraflar, kalıcı ve nihai bir anlaşma için müzakerelere devam etme kararı almıştı. Nükleer müzakerelerin dördüncü turu 13 Mayıs'ta Viyana'da yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed El Baradey Twitter İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title