Haberler

İran Devrim Muhafızları Komutanı: IŞİD'in Yenilgisi Obama'yı Bile Şaşırttı

Güncelleme:

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, terör örgütü IŞİD'in "Irak'taki yenilgisinin" ABD Başkanı Barack Obama'yı bile şaşırttığını söyledi.

IŞİD ile mücadele konusunda öne çıkan ülkelerden olan İran, Kasım Süleymani'yle Ortadoğu'yu parmağında çeviren ülke olarak biliniyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, IŞİD'in Irak'ta terör eylemlerine başladığından beri hiç bir ülkenin İran gibi hızla Irak halkının yardımına koşmadığını belirtti. İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, terör örgütü IŞİD'in "Irak'taki yenilgisinin" ABD Başkanı Barack Obama'yı bile şaşırttığını savundu.

IŞİD'İN YENİLGİSİ OBAMA'YI BİLE ŞAŞIRTTI

Devrim Muhafızları'na bağlı Gönüllü Güvenlik Güçleri'nin (Besic) internet sitesinde yer alan habere göre, Caferi, Irak'ta IŞİD'in mağlubiyetinin, dünyayı hatta ABD Başkanı Barack Obama'yı bile "şaşkına çevirdiğini" öne sürdü.

"SADECE İRAN IRAK HALKININ YARDIMINA KOŞTU"

"Uzun vadeli planı olan IŞİD'in yenilmesi dünyayı hatta Obama'yı bile hayrete düşürdü" diyen Caferi, "IŞİD, Irak'ta terör eylemlerine başladığında hiçbir ülke İran gibi kararlılıkla Irak halkının yardımına koşmadı. Sadece İran, Irak halkının yardımına koştu" ifadelerini kullandı.

İRAN'IN ORTADOĞU'DAKİ KILICI: KASIM SÜLEYMANİ

IŞİD ile mücadele konusunda bölgede İran'ın etkisi önemli rol oynadı. Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Lübnan'a kadar hissedilen bu etkinin arkasında ise İran-Irak savaşından bu yana ülkesinin bölge politikalarını belirleyen Kâsım Süleymani vardı. Süleymani'nin Irak'ın farklı noktalarından, kimi zaman Irak ordusuyla, kimi zaman Şii milislerle, kimi zaman ise peşmerge ile cephede çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Süleymani, 30 yıllık aradan sonra ağarmış saçlarıyla yeniden Irak'ta, cephede görüntü verdi. Süleymani için "Ortadoğu bu adamın parmağında dönüyor!" yorumları yapılıyor.


Süleymani Bedir Tugayları Komutanı Hadi Emiri ile Irak'ta cephede. Bedir Tugayları 1982'de Irak'ta İran adına Şii'leri örgütlemek için kuruldu.

Kaynak: AA / Güncel

Devrim Muhafızları Barack Obama Irak İran Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

patlak 54Mobil-IOS:

yeni osmanlı kurulacak oyunlar bitecek

11
18
yanıtYanıtla
Alparslan:

Bana öyle geliyorki bu bölgeleri irana vermek istiyorlar. Türkiyeyi iyice sıkıştırcaklar. Türkler tarihi yüzünden sevilmeyen bir millettir. Osmanlı bu gavurların hep planını bozmuş. Oyüzden yeni bir osmanlı kurulmaması için her şeyi yapıyorlar.

18
9
yanıtYanıtla
usbld:

iran kaleştir güvenmeyin yalancıdır devleti islamdır ama halkı israhilde dahada beterdir

16
10
yanıtYanıtla
azatMobil-ANDROID:

Kürtlerin gücünü bütün dünya kabulleniyorda bi kardeş dedigimiz Türkler kabullenemiyor.Isid gibi köpeklere kürtlerden kemik çıkmaz.Hepsinin leşi kurda kuşa yem oldu.hayvana yakışır bi şeklide geberdiler.

11
10
yanıtYanıtla
veli:

KOBANIYE NIYE YARDIM EDILDI. . . . . . . SÖYLE BUNU BIR SAKIN KAFAYLA DÜSÜNÜN. . . . . . SONUC SIZI KORKUTACAKTI. . . . . . MALESEF KÜRT DEVLETI KURULACAK, BUNU AMERIKA KENDI ELLERIYLE YAPACAK. . . . . TÜRKIYEDE BAKAKALACAK. . . . . SONRA KARDESLIK MESAJLARI ATILACAK, ZEYTIN DALI FALAN. . . . . . . . VE GÜNÜN BIRINDE ALDIKLARI SILAHLARI BIZE CEVIRECEKLER. . . . . SONRA NE MI OLACAK????. . . . . . . CATISMALAR CIKACAK HER IKITARAFTA KAYIP VERECEK. . . . . SONRA YINE PROPAGANDA TÜRKLER BIZI ÖLDÜRÜYOR DIYE :))) ermeni, alevi soykirimi derken. . . . . . GÜNEYDOGU ÖZERK ILAN EDILECEK. . . . . BES ON SENE SONRADA BAGIMSIZ OLACAK. . . . . . AMAC BIZI KÖSEYE OYNAMAK. . . . . VE BUNU BASARDILAR, BIZ DAHA HICBIRSEYIN FARKINDA DEGILIZ. . . . MALESEF

18
3
yanıtYanıtla
arnavutmobilWeb@haberler.com:

Hehe sizi pislikler sira sizde

6
14
yanıtYanıtla
qualcom:

işid o kadar yere saldırdı ama abd ve koalisyonun yardım ettiği tek yer kobani oldu , 6-7 ülkeden ağır silah yardımı geldi her gün işidi bombaladılar kürtlere yemek yardımı bile yaptılar bu tesadüf değil

11
8
yanıtYanıtla
iran azerilerden korktugu icin kurtlere yardim ediyormobilWeb@haberler.com:

Iranda 27 milyona yakin azeri ve 8 milyon turkmen var Ama, ne hikmetse onlar bizim kirilar gibi ayaklanmiyor Zamani gelecek elbet iran devamli turk dusmanligi yapmistir ermeni ve ruslarla anlasmalari var

2
13
yanıtYanıtla
anti şia iran:

tipe bak resmi görür görmez iranlı olduğunu anladın türk düşmanlıkları kadar çirkinlikleriyle de meşhurlar

5
10
yanıtYanıtla
arnavutmobilWeb@haberler.com:

Hehe sizi pislikler Sira

5
9
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title