Haberler

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Muhafazakar kanadın 2+1 koalisyonu üyesi Haddad Adil."Başka bir adayın lehine seçimlerden çekilmemi gerektiren bir durum yok".

- Muhafazakar kanadın 2+1 koalisyonu üyesi Haddad Adil:

"Başka bir adayın lehine seçimlerden çekilmemi gerektiren bir durum yok"

Seçimlere bir hafta kala, muhafazakar kanattan eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, eski Meclis Başkanı Gulam Ali Haddad Adil ve Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'tan oluşan 2+1 koalisyonunda çatlamalar yaşanıyor.

Koalisyonun daha önce ilan ettiği karara göre, seçim haftasına girildiğinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda koalisyonun iki adayı şansı en yüksek olan diğer aday lehine seçim yarışından çekilecekti.

Haddad Adil, bu kararın neden uygulamaya konulmadığı sorusunu, "Koalisyonun hedefi seçimi muhafazakarların seçimi kazanmasını garanti altına almaktı. Bugünkü tabloya baktığımızda, seçimi muhafazakarların kazanacağından şüphemiz yok. Ancak seçim gününe kadar tabloda bir değişiklik yaşanması durumunda kararımızı tekrar gözden geçirebiliriz" sözleriyle cevaplayarak seçim yarışından çekilmeyeceğinin sinyallerini verdi.

Haddad Adil, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda nasıl bir dış politika izleyeceği sorusuna, "İç ve dış siyasette ideallerin ve realitenin dengede tutulmasına inanıyorum. Bulunduğumuz şartları göz ardı edip, birkaç ay içerisinde ülkenin dış siyasetindeki sorunlarına çözüm getirileceği iddialarını gerçek dışı buluyorum. Dış siyasette izlememiz gereken yol, ekonomik ambargolar ve siyasi baskılar karşısında direniş göstererek düşmanların ümitsizliğe kapılmasını sağlamaktır" şeklinde cevap verdi. -

Kaynak: AA / Güncel

Ali Ekber Velayeti Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title