Haberler

Irak'ta Yaşanan Çatışmalar

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: "Bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak'ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Irak'ta yaşanan çatışmalarla ilgili, "Bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak'ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır" dedi.

Koncuk, Güvenparkta düzenlediği basın açıklamasında, Türk milletinin kötü günlerden geçtiğini söyledi.

Dünyanın dört bir yanında Türklere soykırım uygulandığını savunan Koncuk, " Musul'da Türk Konsolosluğu, tek bir mermi dahi sıkılmadan teröristlere teslim edildi. Konsolosumuz da dahil olmak üzere askerlerimiz ve konsolosluk çalışanlarımız, kamu görevlilerimiz teröristlere rehin düştüler" ifadesini kullandı.

"Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu gibi Türkmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı kentlerde peş peşe yaşanan olaylar, bu coğrafyada Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının bir planıdır" diyen Koncuk, şöyle konuştu:

"Yüzyıllardır Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altına alınması, katledilmesi vicdanı olan her insanın içini kanatmaktadır. Bölgede IŞİD adında bir terör örgütü peydah olmuştur, Müslümanlık ve cihat adı altında Türkmenleri ve Türk vatandaşlarını hedef almaktadır. Terör örgütü, bölgede kendine bir yer edinmiş ve Türk adını silmeye çalışmaktadır. Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Acı her geçen gün artarak devam etmekte, bölge adım adım felakete sürüklenmektedir. Hiç kimsenin, bu milletin içini yakmaya, soydaşlarımızı yalnız ve çaresiz bırakmaya ve bir terör örgütünün insafına terk etmeye hakkı yoktur. Türk devleti büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir. Bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak'ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır."

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mahmut Kasapoğlu da yaşanan olaylardan rahatsızlık duyduklarını ve bir an önce her şeyin düzelmesini istediklerini belirtti.

Basın açıklamasında MHP milletvekilleri Mehmet Şandır, Reşat Doğru, Ali Öz ve Bülent Belen ile sendika başkanları da katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Koncuk Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title