Haberler

Irak'ta Çatışma ve Saldırılarda 17 Kişi Öldü

Güncelleme:

Irak'ın farklı bölgelerindeki çatışma ve saldırılarda 17 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Irak'ın farklı bölgelerindeki şiddet olaylarında 17 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Irak İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, Bağdat'ın kuzeydeki Et-Tarimiye ilçesindeki bir bahçede, başından vurulmuş 4 sivilin cesedini buldu.

Bağdat'ın batısındaki Eş-Şuala bölgesinde de yol kenarında, silahla vurulmuş kimliği belirlenemeyen 1 kişinin cesedi bulundu.

Başkent'in Ur Mahallesi'nde de silahlı saldırıya uğrayan Bağdat Belediyesi'nde görevli mühendis bir bayan hayatını kaybetti. Kentin Taji ilçesinde de devriye gezen polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda, bir polis memuru yaşamını yitirdi, 3 polis yaralandı. Bağdat'ın kuzeyinde de arabasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil bir kişi öldü.

Diyala'daki çatışmalar

Ordu bünyesindeki Dicle Operasyon Gücü basın sözcüsü Galib Atiye, güvenlik güçlerinin, ülkenin doğusundaki Diyala ilinde bulunan İmam Veys ve Es-Sadiye bölgelerinde düzenlediği operasyonda, aralarında "önemli liderin" de bulunduğu Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne mensup 9 kişinin öldürüldüğünü, 8'inin de gözaltına aldığını açıkladı.

AA muhabirine açıklamalar yapan 12. Tümen Komutanı Tuğgeneral Muhammed ed-Duleymi de silahlı kişilerin, Kerkük'ün Er-Riyad kasabası yakınlarında bulunan tümene bağlı kontrol noktasına düzenlediği saldırıda, bir üsteğmen ile 2 askerin yaralandığını belirtti. - Bağdat

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Diyala Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title