Haberler

ABD'den Bağdat'ta Ketaib Hizbullah komutanına suikast

Güncelleme:

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şiilerin yoğun yaşadığı Mestel'de ABD tarafından bir araca dron saldırısı düzenlendi. Araç alevler içerisinde kalırken, saldırıda Şii milis gücü Ketaib Hizbullah'ın (Hizbullah Tugayları) komutanlarından Abu Bakır es-Saadi öldürüldü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii milis gücü Ketaib Hizbullah'ın komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin hava saldırısında öldürüldüğü belirtildi. Saldırı sonucunda araç alevler içinde kaldı.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

KETAİB HİZBULLAH KOMUTANI HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şiilerin yoğunlukta olduğu Mestel Mahallesi'nde hava saldırısı düzenlendi. Şii milis gücüKetaib Hizbullahkomutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin kullandığı araç hedef alındı. Dron saldırısında araç içerisinde bulunan Saadi'nin saldırıda yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

OLAY YERİNDE "AMERİKA'YA HAYIR" SLOGANLARI

Olay yerinde toplanan bölge halkından bir grup, "Amerika'ya hayır" sloganları attı. İtfaiye araçlarının geldiği bölgede Irak güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri alırken sosyal medyada yayımlanan görüntülerde hedef alınan aracın alevler içinde kaldığı görüldü.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

SALDIRIYI ABD ÜSTLENDİ

ABD Merkez Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD güçlerinin, ABD askerlerine yönelik saldırılara yanıt olarak Irak'ta 21.30 sularında tek taraflı bir saldırı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, saldırıda, bölgedeki ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamaktan ve bu saldırılara katılmaktan sorumlu bir Ketaib Hizbullah komutanının öldürüldüğü kaydedildi.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

Saldırıda sivil zayiat veya kayıp olduğuna dair bir belirti olmadığı ifade edilen açıklamada, ABD'nin askerlerini korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceği bildirildi.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

KETAİB HİZBULLAH, HAŞDİ ŞABİ'NİN UNSURLARINDAN BİRİ

Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi, komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin Bağdat'taki hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamıştı. Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugayları) adıyla bilinen İran destekli grup, çatı yapı durumundaki Haşdi Şabi'nin unsurlarından birini oluşturuyor.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

ORTA DOĞU'DA ABD İLE İRAN ARASINDA NELER OLUYOR?

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den saldırıları devam ederken, Orta Doğu'da da tansiyon yükseliyor. Geçtiğimiz haftalarda Ürdün'de İran destekli militan grupların ABD üssüne düzenlenen İHA'lı saldırı sonrası coğrafyada gerilim iyicee tırmandı. 3 ABD askerinin öldüğü, 40'ın üzerinde askerin de yaralandığı saldırı sonrası Washington yönetimi, misilleme olarak Irak ve Suriye'de İran destekli gruplara hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

HAŞDİ ŞABİ GÜÇLERİ KİMDİR?

Haşdi Şabi, Türkçe adıyla 'Halk Seferberlik Güçleri'nin büyük bölümü Şii milislerden oluşuyor.

Örgüt, DEAŞ terör örgütünün Irak'ta 2014'te Musul'u ele geçirmesinin ardından Irak'ın Şii dini lideri Ayetullah Sistani'nin fetvası sonrası kuruldu. Sistani'nin çağrısıyla farklı milis güçleri Haşdi Şabi çatısı altında toplandı.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

Örgütün İran ile güçlü bir ilişkisi var. Haşdi Şabi bünyesindeki milislerin büyük bölümünün İran Devrim Muhafızları tarafından teşkilatlandırıldığı biliniyor. On binlerce silahlı gücü olan örgüt, şimdi ABD ile Irak hükümeti arasında gerilimin en önemli sebeplerinden.

Örgüte bağlı gruplar defalarca Irak'ta uluslararası koalisyona bağlı nakliye araçlarına saldırdı, ABD üslerini hedef aldı. Saldırılar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma açılmasına rağmen soruşturmaların hiç biri tamamlanmıyor.

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

Irak'ta Haşdi Şabi komutanı hava saldırısında öldürüldü

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Irak Orta Doğu Güvenlik Terör Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

ERKAN ÜNAL:

Askeri donanımlı herhangi bir devlet karşısında herhangi bir grubun hiç bir şansı yoktur,gruplar sadece can sıkar ve Birgün yok olup gider,orta doğu çok gruplaştı devletleşip batıya yürümeliler

26
4
yanıtYanıtla
emin urhan:

Katılmıyorum bu coğrafyada insanlar 500 yıl Osmanlı denetiminde huzur içinde yaşadı daha 70 yıl önce birbirni parçalamış atom bombaları atmış batıya yürümek sadece yok olmak demektir Avrasya özüne İslam'a ve dini birliğe dönmelidir

yanıt10
yanıt3
Goethegitme:

Neyi cekiyosunuz cahiller

15
9
yanıtYanıtla
Begitli İbrahim:

Rabbim amerikan askerline başarılar versin ve onların evlerine sağ salim dönmelerini nasip etsin demişlerdi destekliyorum

5
5
yanıtYanıtla
ERTAN IŞIK:

KİM NE DERSE DESİN BENDE SEVMİYORUM TABİ AMA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ GERÇEKTEN ABD

4
0
yanıtYanıtla
Mustafa Güneş:

Yarın İran yine intikam nutukları atar ancak. İslam devletlerinden ABD ye karşı en ufak bir tavır göremeyiz. İsrail'e karşı sustukları gibi ses çıkmaz hatta çoğu bıyık altından güler.

3
0
yanıtYanıtla
hacı avcı:

Kendi elleriyle ülkeyi ne hale getirdiler bir saddama sahip çıkamadılar

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title