Haberler

Irak Sınır Bölgesinde Hareketlilik Sürüyor

PKK'ya Yönelik Irak Sınır Bölgesinde Önlemlerini Arttıran TSK Şemdinli İlçesindeki Şeytan Üçgeni Denilen Bölgeye Şırnak Üzerinden Çok Sayıda Asker, Tank, Top ve Mühimmat Sevk Ediyor.

Bölücü terör örgütüne yönelik Irak sınır bölgesinde önlemlerini arttıran ve operasyonlarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) Şemdinli ilçesindeki Şeytan Üçgeni denilen bölgeye Şırnak üzerinden çok sayıda asker, tank, top ve mühimmat sevk ediyor.

Delamper zirvesinde Türkiye, İran ve Irak sınır taşlarının birbirine sırtlarını verdiği noktada çok sayıda Türk tanklarının mevzilendiği belirtiliyor. TSK'nın tank ve toplarını götürmek istediği bölgeye yol açmaları için çok sayıda askeri dozer ve greyder sevk ettiği, araçların çalışmalarına başladığı bildiriliyor

Şemdinli sınırındaki operasyonlara bölgede yaşayan bazı aşiretlere mensup korucular destek veriyor. Şırnak'tan hareket eden ve içinde çok sayıda sivil Tır, kamyon ve yolcu otobüsün yanı sıra tankların bulunduğu askeri konvoy Hakkari üzerinden Şemdinli bölgesine gitti.

Öte yandan, İran sınırına doğru da operasyonlar devam ediyor. Özellikle Başkale Yüksekova arasında bulunan Mor dağı üzerinde operasyonların sıklaştırıldığı belirtiliyor. İran'ın da bölgede teyakkuz durumunda olduğu belirtiliyor.

(SY-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title