Haberler

Köprüde İntihar Eden Kişiye "Atla" Diyen 2 Kadın, İlk Kez Hakim Karşısına Çıktı

Güncelleme:

Boğaziçi Köprüsü'nde intihar eden Erol Çetin isimli şahsa "atla" diyerek intihara teşvik ettikleri öne sürülen 2 kadın sanıktan Merve Özocak, "Böyle bir şey yapmam mümkün değil" dedi.

Boğaziçi Köprüsü'nde intihar eden Erol Çetin isimli şahsa "atla" dedikleri öne sürüldüğü gerekçesiyle haklarında dava açılan Hülya Uysal ve Merve Özocak'ın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 66'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıkları Hülya Uysal ve Merve Özocak ile maktül Erol Çetin'in kardeşi Ramazan Çetin, oğlu Can Çetin ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından sanık Hülya Uysal, kanser tedavisi gördüğü için malülen emekli olduğunu, Bin TL aylık geliri olduğu için avukat tutacak parası olmadığını söyledi. Bunun üzerine hakim Uysal'a Baro'dan avukat isteyebileceğini hatırlatarak isterse ifadesini avukat eşliğinde verebileceğini söyledi. Uysal, avukat talep ederek, ifadesini avukatı eşliğinde vermek istediğini kaydetti.

AİLEYE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Sanık Merve Özocak ise 12 yıldır babasız büyüdüğünü belirttiği ifadesinde, "Olay esnasında minibüsün ön koltuğunda oturuyordum. Cam yarı açıktı ve kulaklıkla müzik dinliyordum. 2004 yılında babasını kaybetmiş biri olarak bir çocuğun babasız büyümesine neden olacak bir şey yapmam mümkün değil. Aileye başsağlığı diliyorum. Şahsın intihar etmesine teşvik edecek herhangi bir söylemde bulunmadım. Olay günü kolluk kuvvetlerinin düzenlediği rapora imza atmış isem de kabul etmiyorum" dedi.

"MAKTULÜ KÖPRÜYE GETİREN TAKSİ ŞOFÖRÜ TANIK OLARAK DİNLENSİN"

Duruşmada söz alan Erol Çetin'in ailesinin avukatı Halil İbrahim Üresin, maktulün diğer oğulları ile eşinin de katılma talepleri olduğunu söyleyerek, tanıkların ise sanıkların ifadesi tamamlandıktan sonra dinlenmesini istedi. Sanık Merve Özocak'ın avukatı ise maktulü köprüye getiren taksi şoförü Mustafa Ulusoy'u da tanık olarak dinletmek istediklerini kaydetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, maktül Erol Çetin'in oğlu Can Çetin ve kardeşi Ramazan Çetin'in davaya kabulüne hükmetti. Taraflara tanıklarını hazır etmeleri için süre veren mahkeme sanık Hülya Uysal'a avukat atanması için İstanbul Barosu'na yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı Ekim ayına erteledi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, 8 Mart 2016'de Boğaziçi köprüsü korkuluklarına çıkan Erol Çetin isimli şahsın indirilmesi için ikna çalışmaları sürdüğü esnada, Hülya Uysal ve Merve Özocak isimli 2 kadının araçlarıyla köprüden geçtikleri ve Çetin'e "Atlasana ulan O. Ç." diyerek küfür ettikleri öne sürülmüştü. Bunun üzerine Çetin'in "Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bırakıp intihar ettiği ifade edilen iddianamede, maktül Çetin'in daha önce de intihar girişimlerinde bulunduğu ancak vazgeçirildiği belirtilmişti. Savcılık talimatıyla olay günü gözaltına alınan 2 kadın "intihara teşvik" ve "intihar kararını kuvvetlendirme" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, hakimlik sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Uysal ve Özocak'ın "intihara teşvik" suçundan 4'er yıldan 10'ar yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Çetin Erol Çetin Can Çetin 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Adınızı Yazın:

boşverin bunları, vicdanlarının sesine cevap versin o ıkı sahıs, vicdansız karaktersizler

8
0
yanıtYanıtla
cem:

o köprü trafiğini bilmeyenler yazmasın. . . madem oraya çıkmışsın atla git öl. . . ordan ambulanslarda geçiyor başka canlarda taşınıyor. . . hiökimsenin canı - zamanı veya işi oraya çıkıp ölmeye niyetlenmiş kişiden daha ucuz değil

4
3
yanıtYanıtla
cem:

SPEEDY benim bbam oraya çıkacak kadar salak değil

yanıt0
yanıt1
Ahmet:

Olay iyice araştırılmalı peşini bırakmasınlar şu bi gerçek ki bunun ahireti de var. Hadi hakimi kandırdın Allah''ı kandıramazsınız. İnş her şey gün yüzüne çıkar haklılarsa haklarını alsınlar yok değillerse cezalarını çeksinler.

6
0
yanıtYanıtla
suaygırı gibi:

emekli maaşını kesin böyle insanlar erken emekli olmasın sgk verdiği rapor incelenmeli. . taksinin içinde haykırıyorsu nasıl emekli edilmiş

4
1
yanıtYanıtla
dikkat çıka bilir levhası var mı:

Atlamak için çıkmış başkası zorla mı çıkarmış üstelik canlı bomba olup ta başka canlar yakmamış zararı kendine olmuş.

5
0
yanıtYanıtla
cengizzz:

idam şart bu 2 kadın idam edilmeli. .

4
0
yanıtYanıtla
inşallah birisi cezasınıkeser:

vahşi kadınlar nara atıyordu bunlara ceza olarak vatandaşlıktan atılıp suriye gibi devletlere sürmeliler

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title