Haberler

İngiltere'nin En Saygın Bursunu Kazandı

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt, İngiltere’nin en saygın doktora sonrası bursu olarak kabul edilen ve dünyada çok az sayıda kişiye verilen 2İngiliz Akademisi Kraliyet” bursuna layık görüldü.

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt, İngiltere'nin en saygın doktora sonrası bursu olarak kabul edilen ve dünyada çok az sayıda kişiye verilen 2İngiliz Akademisi Kraliyet" bursuna layık görüldü.

Bingöl Üniversitesi Akademisyenleri, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce dünyanın en iyi üç üniversitesi arasında gösterilen Amerika'daki Yale Üniversitesi'nde doktora araştırmalarını yürüten Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt, önemli bir başarıya daha imza attı. Kurt, İngiliz Akademisi Kraliyet Topluluğu tarafından dünyada sadece beş ülkedeki akademisyenlere verilen ve çok az sayıda kişiye tahsis edilen Newton Advanced Fellowship'e layık görüldü.

Böylesi yüksek onura seçildiği için son derece mutlu olduğunu dile getiren Kurt, "İngiltere'nin en saygın doktora sonrası araştırma bursu olarak kabul edilen British Academy Royal Society Newton Advanced Fellowship'i kazanmış olmak beni çok gururlandırdı. Bu burs kapsamında iki yıl boyunca 'Doğu ve Güneydoğu'da İslami Sivil Toplumun Dönüşümü ve Devlet' konusunda araştırmalar yürütecek ve araştırmamın sonuçlarını kitap ve makale olarak hem Türkiye hem uluslararası akademik camiayla paylaşacağım. Burs aynı zamanda Bingöl Üniversitesi ile Queen Mary Londra Üniversitesi arasında akademik işbirliğini geliştirme; Londra, Ankara ve Bingöl'de uluslararası konferans ile akademik etkinliklerin düzenlenmesini kapsıyor. Başvuru sürecimde desteğini esirgemeyen Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yazıcı'ya ve çalışmanın yürütülmesi konusundaki kolaylaştırıcı rolü ve desteği nedeniyle Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Bingöl Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title