Haberler

İngiltere Dışişleri Eski Bakanı Straw'dan, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer'e Teşekkür Ziyareti

İngiltere Dışişleri eski Bakanı ve “Türk İngiliz Tatlıdil” Forumu’nun Eşbaşkanı Jack Straw, forum kapsamında gösterdiği katkılardan dolayı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

İngiltere Dışişleri eski Bakanı ve "Türk-İngiliz Tatlıdil" Forumu'nun Eşbaşkanı Jack Straw, forum kapsamında gösterdiği katkılardan dolayı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Akbank Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen görüşmeye İngiltere Türkiye Büyükelçisi David Reddaway de katıldı.

Jack Straw, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik projesinin en önemli destekçi ülkeleri arasında bulunan İngiltere ile ilişkilerin geliştirilmesindeki lider rolü nedeniyle Dinçer'e teşekkür ziyaretinde yaptığı konuşmada,Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu Eşbaşkanlarından olan  Dinçer'e görev süresi tamamlanırken, forum'a sağladığı tüm katkı ve çabalarından ötürü teşekkür ettiğini belirtti.

Dinçer'in son 2 senede, özellikle forum'un 2011 yılında Ditchley Park, Oxfordshire'da gerçekleştirilen açılış törenine ve geçen sene İstanbul'da gerçekleştirilen forum'a - sağladığı katkının Tatlıdil Forumu'nun geleceğe sağlam temeller üzerinde yol almasını sağladığını ifade eden Straw, bunun yanı sıra,  Dinçer'in Türk-İngiliz ilişkilerinin daha da derinleştirilmesine yönelik, herkes tarafından takdirle karşılanan çalışmalar gerçekleştirdiğini vurguladı.

Straw, Kraliçe 2'nci Elizabeth'in Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilere yapmış olduğu katkılardan ötürü  Dinçer'e 2012 yılında CBE (Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği)  nişanı vermesinden dolayı mutluluk duyduğunu vurguladı.

Tatlıdil Forumu'nun, ileriki dönemde faaliyetlerini daha da etkin şekilde sürdürürken, Dinçer'in desteğinden yararlanmaya devam etmesini umduğunu sözlerine ekleyen Straw, Dinçer'in Türk-İngiliz ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasında üstlendiği öncü rolünü bu sene Londra'da gerçekleştirilecek "Grow with Turkey" Konferansı ve diğer etkinlikler yoluyla devam ettirecek olmasından da  mutluluk duy?duğunu bildirdi.

-Suzan Sabancı Dinçer

Dinçer de Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecine başından bu yana destek verdiğinin altını çizdi. Straw'un Avrupa Birliği ile entegrede daha da zengin bir Türkiye'nin bölgesinin ve tüm dünyanın istikrarına sağlayacağı katkıyı gören bir dost olduğunu belirten Dinçer, Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine yaptığı katkılardan ötürü  Straw'un kendisine yaptığı  teşekkür ziyaretinin kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

Dinçer, kendisinden böyle teşekkür almanın ayrı ve büyük bir manevi anlamı olduğunu ifade etti.  Straw'un desteğiyle yürütlen çalışmaların takdir ile karşılanması ve meyvelerini vermeye başlamasının  cesaret verici olduğunu vurugulayan Dinçer, teşekkürü kendi yaptığı kişisel çalışmalardan ziyade iki ülke arasındaki sıkı dostluk bağlarının bir yansıması olarak gördüğün ve daha adil şartlarda ticari bağlarla birbirine bağlı ülkelerden oluşan uluslararası toplum fikrinin herkesin benimseyeceği, daha barışcı ve daha zengin bir dünyayı temsil ettiğini dedi vurguladı.

Görüşmeye katılan  Büyükelçi Reddaway de yaptığı değerlendirmede,  Dinçer'in Türk-İngiliz ilişkilerinin daha da geliştirilmesinde aktif ve etkin şekilde rol aldığını ve Kraliçe 2'nci  Dinçer'e "Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği" nişanı vermesinin Dinçer'in Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilere yapmış olduğu katkıların bir yansımasının niteliğinde olduğunu kaydetti,

Dinçer'le birlikte hem Tatlıdil Forumu'nun hayata geçirilmesi hem de iki ülke arasındaki diğer projelerde birlikte çalıştıklarını bildiren Reddaway, bu sene Londra'da gerçekleştirilecek "Grow with Turkey" Konferansında da Sabancı Dinçer'le birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağını ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Suzan Sabancı Jack Straw Akbank Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title