Haberler

İnegöl - Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş: ´İskenderun´Daki Saldırıda İsrail Varsa Bu Savaş Sebebidir´

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne Bağlı Cerrah Beldesi'ne Alınan Araçların Teslim Törenine Katılan Eski Sağlık Bakanlarından Osman Durmuş, İddia Edildiği Gibi İskenderun'daki Saldırının Ardında İsrail'in Olduğunun İspatlanması Halinde Bunun Savaş Nedeni Olacağını Söyledi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Cerrah Beldesi'ne alınan araçların teslim törenine katılan eski Sağlık Bakanlarından Osman Durmuş, iddia edildiği gibi İskenderun'daki saldırının ardında İsrail'in olduğunun ispatlanması halinde bunun savaş nedeni olacağını söyledi.

57'nci koalisyon hükümeti döneminde MHP'den Sağlık Bakanlığı yapan Osman Durmuş, İnegöl'e bağlı Cerrah Beldesi'ne alınan araçların teslim törenine katıldı.

Yaptığı konuşmada, 72 milde müdahale eden bir devlete zamanında müdahalenin yapılması halinde, savaşın şartlarının oluşturulmuş olacağını savunan Durmuş, "Terörist bir devlet sivil bir gemiye saldırıyor ve sizde fırsatı kaçırıyorsunuz. Şimdi nasıl savaş ilan edip Akdeniz'de gezen İsrail gemilerini vuracaksınız ? Türkiye ağır başlıdır ve savaştan kaçmaz" dedi.

İsrail'in özür ve tazminat ödeme fiilini yerine getirmemesi halinde uygulanacak başka tedbirlerinde bulunduğuna işaret eden Durmuş, "Hükümet sözcülülerin dediği gibi İskenderun'a saldırının arkasında İsrail'in net varlığını tespit ederlerse, işte savaş sebebi budur. Devlet ciddi olur. Bunlar gelişi güzel konuşulmaz. Siz bunu konuşuyorsanız, ortaya delil koymak zorundasınız. Delil yoksa yaptığınız mahalle dedikodusuna döner. Bunlarda hoş şeyler değil. "şeklinde konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin aşiret devleti olmadığını, kafası bozulduğu zaman herkese savaş açacak bir konumda olmadığını belirten Durmuş,"Biz savaştan kaçmayız. Ama biz savaşın şartlarını baştan kaybetmişiz. Biz Türkiye'yi savaşa teşvik etmeyiz. Muhalefet olarak sağduyulu, soğukkanlı, ağır başlı hareket etmeliyiz. Ama savaş kaçınılmazsa Türkiye bundan kaçamaz. Türkiye'nin haysiyeti ve onuru vardır" dedi.

Hükümetin her şeyi gizlediğini de savunan Osman Durmuş, sözlerini, "Polatlı'da tarım arazilerini İsraillilere sattılar. Mayınlı arazileri vermek için aylarca uğraştılar. Bunları anlamak mümkün değil. El altından daha neler vardır bilmiyoruz. Bildiğimiz tek gerçek Türkiye'nin İsrail'in düşmanı olmamasıdır. Türkiye komşularına da düşmanlık yapmıyor. Ama birileri Türkiyenin düşmanlığından korkmalıdır dedi.

Osman Durmuş Cerrah Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı İsmail Kahraman'ın aldığı araçları, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve İl Başkanı Hasan Toktaş ile hizmete soktu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title