Haberler

İnegöl'den Erzurum'a Gönül Köprüsü

Güncelleme:

İnegöl'de yaşayan Erzurumlular kalabalık bir heyetle Erzurum'a çıkarma yaptılar.

İnegöl Kaymakam'ı Aziz İnci ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte; Cerrah, Tahtaköprü, Yenice, belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Altınay, Belediye Meclis Üyeleri, bürokratlar, işadamları ve İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Döngel'in aralarında bulunduğu bir ekiple Erzurum'a gezi programı düzenledi.

Heyet protokol ziyaretleri kapsamında sırasıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Belediyesi, Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesini ziyaret ettiler. Sıla-i rahim adı verilen gezi programıyla Erzurum'da yöneticileri ziyaret eden ekip, 2. Ve 3. günü, Palandöken, Pasinler ile Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerinde de incelemelerde bulundular.

Başkan Aktaş Gezinin İlk Günü Akşamı İnegöl'e Döndü

14-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen 3 günlük gezi programının sadece ilk günkü protokol ziyaretleri bölümüne katılan Başkan Aktaş, Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in başkanlığında Bursa'da düzenlenen toplantıya katılmak üzere gezinin birinci günü sonrası İnegöl'e döndü.

Erzurum misafirperverliği ile karşılanan heyete, Erzurum hakkında bilgiler verilirken, ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirildi. Ziyaretlerde Erzurum'un dün olduğu gibi bugünde önemli bir merkez olduğu, tarih ve kültür kenti olmasının yanı sıra, bir eğitim ve sağlık merkezi olduğu ifade edildi. Gezide ayrıca Erzurum'a herkesin vefa borcunun bulunduğunu ve bu şehre hizmet etmenin de herkes için gurur vesilesi olduğu kaydedildi. Gezinin Cumartesi akşam ki Gala yemeği ve gecesine Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'de katıldı. Gece de İnegöl'den giden heyet bol bol Erzurum Türküleri dinleyip, Erzurum oyunları oynadı.

Protokol ziyaretleri kapsamında ilk olarak Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden heyet, Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu'yla görüşerek Erzurum'la ilgili bilgiler aldılar. Tavlaşoğlu Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Tavlaşoğlu, Erzurum'un yatırım potansiyelinin ve kış turizmi ile tarihi bir açık hava müzesini andırdığını ve 6000 yıllık bir tarihi olduğunu belirtti.

Sonrasında Aziziye Belediyesini de ziyaret eden heyet, Başkanvekili Cafer Pala ile görüştüler. Başkanvekili Pala, gurbetteki dadaşların da oluşturacağı güç birliğinin şehrin kalkınma sinerjisine ivme kazandıracağına işaret ederek, "Erzurum maneviyatı yüksek olan bir şehir. Bu şehrin Türkiye'de ayrı bir önemi olduğuna inanıyoruz. Bu şehre sahip çıkmamız lazım. İnşallah bu gidiş gelişleriniz artar. Biz bu gidiş gelişlerinizden mutlu oluyoruz. Böyle güzel bir şeye sebep olanlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Hanefi İspirli de, belediyenin başta sosyal ve kültürel faaliyetleri olmak üzere, hizmet vizyonu hakkında konukları bilgilendirdi.

Erzurum Valiliğine gerçekleştirilen ziyarette ise Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk; "Bugünkü topraklarımız içinde 2 tane önemli, şehitliğimiz var. Biri Çanakkale diğeri de Allahuekber şehitlikleridir. Buralar da Çanakkale kadar acı hatıraların olduğu topraklardır" dedi. Kış olimpiyatları için Erzurum da 500 milyon lira tutarında bir tesis yatırımı yapıldığını ifade eden Öztürk "Türkiye'de kış sporları tesisi olarak bir arada olan yalnız Erzurum'dur. Tesislerden bazıları ise sadece Erzurum'da var. 130 bin insanı bir arada kayak yaptıracak tesise sahibiz. Erzurum'da aynı anda 15.000 kişi kayak yapabiliyor" diyerek, şehri canlandıracak olan şeyin kış turizmi olduğunu belirtti.

Heyet daha sonra Atatürk Üniversitesine geçerek, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret ettiler. Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi veren Koçak ise, ''Erzurum dün olduğu gibi bugünde Türkiye için büyük bir öneme sahiptir ''diye konuştu.

Erzurum Bir Başka Çanakkale'dir

Geziyle İlgili bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Kimisinin doğduğu, kimisinin gönlünün olduğu yer Erzurum diyerek başladığı konuşmasında İnegöl'de çok sayıda Erzurumlu olduğunu belirterek Bir Çanakkale'nin de Erzurum'da olduğunu ifade etti. Ziyarette bulunduğu kurumlara İnegöl'ü anlatan Başkan Aktaş; "Farklı iş kollarından 30 kişi kadar arkadaşlarla Erzurum'da ziyaretlerde bulunmak, tarihi turistik yerlerini gezmek amacıyla buradayız. Amacımız; her ne kadar doğduğumuz yer olmasa da doyduğumuz yerde hep beraber ekmeğimizi paylaştığımız insanların doğduğu yerleri ziyaret etmek. Erzurum'dan işi ve aşı için son 20-30 yılda göç etmiş çok sayıda insan var. Türkiye'nin 81 vilayetinin kendine has özellikleri var. Memleketimizin altıda bereketli üstüde. Gezip görmek lazım. Her arkadaşımız bu gezi vesilesiyle kendi işiyle alakalı, belediyeyle alakalı farklı kurum ve kuruluşlarla alakalı buradan belli hisseler alacaktır" dedi. Aktaş kendilerinin de Erzurumluları ağırlamaktan onur duyacaklarını belirterek en kısa sürede İnegöl'e beklediklerini ifade etti.

Görmeyi Arzu Ettiğimiz Pek Çok Şeyi Erzurum'da Gördük

Kaymakam Azizi İnci ise; "Erzurum bizi şaşırtmaya devam ediyor. Burada gösterilen ilgi, misafirperverlik ve Türkiye'de görmeyi arzu ettiğimiz pek çok şeyi burada gördüğümüz için kendimizi şanslı addediyoruz. Gezimiz esnasında bizlerle beraber olan Belediye Başkanlarımız ve Belediye Başkan Yardımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizler Erzurum sevenleriyiz. Erzurum Türkiye'nin çok önemli bir noktasında bulunuyor. Erzurum Tarih kenti, kültür eğitim ve sağlık merkezi. Türkiye Cumhuriyeti'nin pek çok hizmetinin odak noktası burası. Bunlar bildiğimiz şeylerdi. Bu güzellikleri görmeye geldik" diyerek, daha da önemlisi Erzurum Türk milletine has olan pek çok güzelliğinde merkezi olduğunu ifade etti. Her şeyden önce milli şuurun, mili duyguların, inancımızın, güzel geleneklerimizin, en somut noktalarından bir tanesinin Erzurum olduğunu belirten İnci; "Bizi cezbeden şeylerden bir tanesi de bu olmuştur. Türkiye'de görmeyi arzu ettiğimiz pek çok şeyi Erzurum da gördük. Bize gösterilen bu büyük misafirperverlik için, ilgi için herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Sıla-İ Rahim Yapıyoruz

İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Döngel ise, Bursa'nın güzide ilçesi, mobilya kenti İnegöl'den, Nene hatunların ve Kara Fatmaların diyarı Erzurum'a sıla-i rahim yapmak üzere geldiklerine dikkat çekerek, "Bu gezimizde bizleri yalnız bırakmayan ilçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza, belde belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, daire amirlerimize, işadamlarımıza ve dernek başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. İstiklal Marşımızın kabulü ve Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun aynı tarihe rastlaması bu gezimizi çok daha anlamlı kılıyor" dedi. Döngel, Erzurum'daki Aziziye Belediyesi'ne gösterdiği örnek misafirperverlik için de özellikle teşekkür etti.

Kaymakam İnci, Başkan Aktaş, ile İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Döngel ziyaret ettikleri kurum yöneticileri ile birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Döngel Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

title