Haberler

İnegöl'deki Mobilyacı Cinayeti

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, ormanlık alanda ölü bulunan mobilyacının, eşi tarafından eski işçisine ev vaadiyle öldürtüldüğü iddia edildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ormanlık alanda ölü bulunan mobilyacının, eşi tarafından eski işçisine ev vaadiyle öldürtüldüğü iddia edildi.

3 çocuk babası Hüseyin Özkan (46), geçen çarşamba günü akşam namazından sonra otomobiliyle evden çıkmış, gece eve dönmemesi üzerine eşi durumu kayınbiraderi ve yeğenlerine bildirmişti. Özkan'dan haber alınamayınca İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan kayıp başvurusu yapılmış, eski mobilyacının cesedi ise İnegöl'e bağlı Konurlar ile Bahariye köyü arasındaki ormanlık alanda dere yatağında bir çoban tarafından bulunmuştu. Öldürülen Hüseyin Özkan'a ait 34 AG 610 plakalı otomobil ise Ortaköy kavşağı yakınlarında İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunmuştu.

30 KİŞİ SORGULANDI, 15 EVDE ARAMA YAPILDI

Olayla ilgili gözaltına alınan C.Y., İ.O., S.A., E.A., S.E. ile S.Y. isimli kadın mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan İ.O. ile S.A. tutuklandı. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu, mobilyacıya ait aracın iki kez o bölgeye gidip geldiği tespit edildi. Cinayetle ilgisi olabileceği düşünülen 30 kişi sorgulandı, 15 evde arama yapıldı.

Aile fertlerinin hareket ve konuşmalarından şüphelenen jandarma, maktulün telefonla son görüştüğü kişi olan Ü.O'yı da gözaltına alındı. Ü.O., cinayete karıştığını itiraf etti. Ü.O., cinayeti önceki gün tutuklanan İ.O. ile S.A.'nın işlediğini iddia etti. Ü.O, maktulün eşi H.Ö.'nün, ev vaadinde bulunarak kendisinden kocasını öldürmesini istediğini ileri sürdü.

KAZI YAPARKEN TÜFEKLE ARKASINDAN VURULDU

Ü.O'nun, eski patronu Hüseyin Özkan'ı, define arama bahanesiyle, arkadaşı E.A'yla beraber, kendi köyü olan Bahariye köyüne götürdüğü, burada kısa bir araştırma yaptıktan sonra İnegöl'e dönüp, kazı malzemesi alıp tekrar aynı bölgeye gittiği belirlendi. Ü.O'nun, kazı yapan Özkan'ı yanında getirdiği av tüfeği ile arkasından ateş ederek öldürdüğü, yere düşen mobilyacıya öldüğünden emin olmak için bir kez daha ateş ettiği ileri sürüldü. Cinayetin ardından Ü.O ve E.A'nın maktulün aracı ile İnegöl'e döndükleri, mobilyacının özel eşyaları ile av tüfeğini Boğazköy barajı mevkiine gömdükleri ifade edildi.

Zanlıların, cinayetten bir gün sonra öldürdükleri mobilyacının üzerinden aldıkları parayla taksi kiralayarak cinayet mahalline gidip delil bırakmamak için araştırma yaptıkları öğrenildi. Ü.O.'nun suçladığı ve daha evvel tutuklanan İ.O. ile S.A. ise, suça karışmadıkları tespit edilerek mahkemece serbest bırakıldı. Cinayeti işlediği bildirilen Ü.O., kendisine yardım ve yataklık yapan E.A. ile ölen mobilyacının eşi H.Ö., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Hüseyin Özkan Bahariye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title