Haberler

İnegöl'de Ramazan Sokağında Coşku Başladı

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Ramazan Sokağı, ilk teravih namazı öncesi mehter takımı eşliğinde açıldı.

Yoğun kalabalığın katıldığı açılış töreninde Ramazan Sokağı'nın kapısını temsili anahtar ile Kaymakam Aziz İnci ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş açtı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ramazan sokağı etkinliklerinin bu yıl 9'ncusunu düzenlediklerini belirterek, formatta değişikliğe gidildiğini ve etkinlik yerinin değiştirildiğini söyledi.

"Ramazan bizim için bereketli ve önemli bir ay. Kardeşliğin, dostluğun, paylaşmanın, velhasıl her güzel olayın zirveye çıktığı bu ayda, Ramazan duygusunu aynı hissiyatta herkese yaşatalım istedik ve Ramazan Sokağı projemizi yine hayata geçirdik" diyen Aktaş, bu ayın ruhuna uygun programlar icra etmek gerektiğini belirtti.

Aktaş, bu manada Ahmet Özhan ve Bedirhan Gökçe gibi önemli sanatçıları ağırlayacaklarının bunun yanı sıra tasavvuf ve tiyatro ağırlık olmak üzere hazırlanan programlarda ilçe halkıyla birlikte olacaklarını söyledi.

Mahallesinden çıkıp gelemeyen vatandaşlar içinde seçilen pilot bölgelere gidilip oralarda program icra edileceğini kaydeden Başkan Aktaş, bu 30 günü dolu dolu geçirmek istediklerini ifade etti.

"Ramazan bizlere sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini bilmeyi öğretiyor" diyen Kaymakam Aziz İnci ise, Ramazanın, insanlık âleminde savaşların acıların bitmesine, huzurun ve barışın gelmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından ramazan sokağı temsili anahtar ile kapının açılmasıyla gerçekleştirildi. Daha sonra Kaymakam Aziz İnci ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş beraberinde protokol üyeleri ile birlikte kurulan stantları gezdi. Ramazan Sokağının ilk gününde sahne alan Mehter takımı, marşlarıyla Ramazanın coşkusunu bir kat daha arttırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Aziz İnci İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title