Haberler

İnegöl'de Mobese Protokolü İmzalandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yıl sonuna kadar hizmete girmesi beklenen MOBESE için protokol imzalandı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yıl sonuna kadar hizmete girmesi beklenen MOBESE için protokol imzalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, İnegöl Belediye ve Telekom arasında 5 yıllık MOBESE protokolü imzalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden İl Özel İdaresi'ne aktarılan 1 milyon TL ve belediyenin 5 yıllık kira için ödeyeceği 250 bin TL olmak üzere MOBESE'nin toplam maliyetinin 1 milyon 250 bin TL olduğu bildirildi. İnegöl merkez ağırlıklı olmak üzere 25 sabit noktada 92 kamera, şehrin giriş ve çıkışlarında da 3 tane PTS olmak üzere toplam 95 kameranın bulunacağı sistem, Türk telekom tarafından çekilecek fiberoptik hatla 5 yıl boyunca hizmet verecek.

İmza töreninde konuşan Kaymakam Aziz İnci, "Uzun süredir devam eden bir süreci bugün çok iyi bir noktaya taşımanın sevinci içerisindeyiz. Halkın huzuru, refahı açısından çok önemli olan MOBESE sistemini hayata geçiriyoruz. Bu sistemde 1 milyon liralık bir katkıyı Emniyet Genel Müdürlüğü bize tahsis etti. 250 bin liralık bir katkıyı da belediyemiz sağlamış oluyor. Ayrıca belediyenin başka katkıları da olacak. Bunu belediye başkanımıza bırakıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Bana göre İnegöl için önemli imzalardan bir tanesini daha atmış olacağız. İnegöl öncelikli yerlerden biri değildi aslında. Ama hızla gelişen, sanayileşen, ekonomisi yükselen İnegöl'de artık MOBESE kaçınılmaz oldu" diye konuştu.

Telekom'dan MOBESE için kullanılacak hattın 5 yıllığına kiralandığını aktaran Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak biz kiralama bedelini ödeyeceğiz. 5 yıllık bir protokol yapacağız. Bizim çizdiğimiz güzergahlarda bazı eksik olan noktalar var. Telekom bu arada onun eksiklerini giderecek. Tamamen bu ağın kurulabilmesi için ilave alan kazısı da yapacak" dedi.

Emniyet Müdürü Murat Sevinç ise, "MOBESE merkezimiz Emniyet Müdürlüğü'nün en üst katında olacak. Sonra yeni binamıza alınacak. MOBESE sistemi 25 sabit noktada başlayacak. İlk etapta 67 sabit kameramız, 25 tane de hareketli kameramızla izleme yapılabilecek. Şehre Bursa'dan, Ankara'dan ve Yenişehir'den giriş olmak üzere 3 tane PTS dediğimiz plaka tanıma sistemi olacak. Yani aranan araçların veya istediğimiz bir aracın hangi saatte girip çıktığını görebileceğiz. Toplam sabit ve hareketli olmak üzere 92 kamera olacak. Sürekli memurlarımız izleme yapacak. Öncelikle MOBESE'de caydırıcılık ön planda. Eğer caydıramazsak, suç her şeye rağmen işlendiyse suçun aydınlatılmasında faydalı olacak. İlerleyen zamanda MOBESE'miz Ankara'dan da izlenebilecek duruma getirilecek" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Aziz İnci İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title