Haberler

İnegöl'de 48 Bin Öğrencinin Karne Sevinci

Güncelleme:

2012-2013 eğitim öğretim yılı dün karnelerin verilmesi ile son buldu.

35 bin 500 ilk ve ortaokul, 13 bin 500 lise olmak üzere toplam 49 bin öğrenci karnesini aldı. İlçe protokolü Şükrünailipaşa İlk ve Orta Okulu'nda 1 ve 2.sınıfların karne heyecanına ortak oldu.

2012-2013 eğitim öğretim yılı dün sona erdi. 47 bin öğrenci ve 2 bin 500 öğretmen yaklaşık 3 ay sürecek tatile merhaba dedi. İnegöl'de 35 bin 500'ü ilk ve ortaokul, 13 bin 500'ü ise lise olmak üzere toplam 49 bin öğrenci karne aldı. 6 bin 500 öğrenciye takdir belgesi, 9 bin 500 öğrenciye teşekkür belgesi, 3 bin öğrenciye onur belgesi, 4 bin öğrenciye başarı belgesi ve 3 bin öğrenciye de üstün başarı belgesi verildi. İlçe protokolü ise dün Şükrünailipaşa İlk ve Ortaokulu'nda 1 ve 2.sınıfların karne heyecanına ortak oldu.

1.sınıflarla sohbet eden İnegöl ilçe Kaymakam Aziz İnci: "İyi bir tatili hak ettiğiniz düşünüyoruz. Tatilde iyi dinleyin ama bol bol okuyun. Ders çalışın demiyorum ama ders de çalışabilirsiniz. Kiminiz yaz okullarına gidecek. Kiminiz tatile gidecek. Bol bol okuyun. Okumayı bırakmayın. Öğretmenlerinizin tavsiyesini iyi dinleyin. Okuma kitapları, spor, geziler… Aileniz sizi gezdirecek" dedi.

"ÇOCUKLARIN SOSYAL GELİŞİMİNİ SAĞLAYIN"

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise velilerle bu mutluluğu paylaşmak istediklerini aktararak: "Milli Eğitimin organizasyonu ile her sene farklı okullarda karne törenlerine katılıyoruz. Sevgili veliler! Benim de 2.sınıfta bir kızım var. Çocuklarımızın sadece eğitim hayatıyla ilgili değil sosyal yönlerinin de gelişimi adına onları yaz okullarına gönderin. Yaz spor okulları olur, derneklerin yaz okulları olur, Kuran-ı Kerim eğitimi olur. Çocukların sosyal gelişimini sağlayın" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title