Haberler

İnegöl - Büyükataman:"İnsanlarımızın Huzurunu Ve Kardeşliğini Bozan Çalışmaların Kimseye Yararı Olmayacaktır"

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ni Ziyaret Eden ve Hafta Başında Yaşanan Olaylar ile İlgili Bilgi Alan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, "adı Ne Olursa Olsun, Bu Ülkede Yaşayan İnsanların Huzurunu ve Kardeşliğini Bozmak Adına Yürütülen Çabaların, Kimseye Yararı, Faydası Olmayacaktır" Dedi.

BURSA'nın İnegöl İlçesi'ni ziyaret eden ve hafta başında yaşanan olaylar ile ilgili bilgi alan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, "Adı ne olursa olsun, bu ülkede yaşayan insanların huzurunu ve kardeşliğini bozmak adına yürütülen çabaların, kimseye yararı, faydası olmayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile birlikte hafta sonunda İnegöl'de yaşanan olaylarla ilgili bilgi almak için ilçeye ziyarette bulundu. İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ile basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından değerlendirmede bulunan Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmiş olsun dileklerini iletmek ve yaşanan olayların nedenlerini araştırmak için için İnegöl'de bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini belirten Büyükataman, bu süreç içersinde partilerinin büyük gayret sarf ettiğini açıkladı. Kamu kurum ve kuruluşlarının da çok duyarlı olması gerektiğine işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı, MHP olarak bozulma tehlikesi gösteren, kardeşlik duygularının yeniden tesisi konusunda üst düzey sorumluluk anlayışı ile hareket ettiklerini dile getirdi.

Açıklamalarında AKP'nin 7 yıldır sürdürdüğü politikaların toplumun her kesimini endişelendirdiğini belirten Büyükataman, hükümetin "Kürt açılımı" adında başlatıp gelen tepkiler üzerine önce 'Demokratik açılım' daha sonrada 'Milli Birlik ve Kardeşlik' adını verdiği proje ile toplumu ateşe attığını açıkladı. Hükümetin bu projeyi halka anlatmadığına işaret eden Büyükataman, "Bu çalışmalarındaki amaç nedir? Milletimize açık ve net anlatılamadı. Bu sürecin, milletimizin huzurunu bozmaya, kardeşliğini tehdit etmeye yönelik olduğunu düşünüyorum." dedi.

"12 EYLÜL'DE HALKIN İHTAR ÇEKECEĞİNE İNANIYORUZ"

Türkiye'nin kardeşlik ve huzurunu bozmaya yönelik yürütülen çabaların yararı olmayacağını işaret eden Büyükataman, "Adı ne olursa olsun, bu ülkede yaşayan insanlarımızın huzurunu ve kardeşliğini bozacak çabaların kimseye yararı olmayacaktır. Açılım diye başlatmış oldukları serüvenden bu yana PKK terör örgütünün katlettiği, şehit ettiği insanlarımızın, güvenlik güçlerimizin, askerlerimizin sayısı 200'ü aştı. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan halk oylamasında milletimizin bu değerlendirmeyi iyi yapıp AKP'ye bir ihtar çekeceğine samimiyetle inanıyoruz. Milletin sağduyusu, 12 Eylül tarihinde AKP'ye umut etmediği bir cevap verecektir" şeklinde konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title