Haberler

İnegöl 2. Osb'deki Fabrikaları TOKİ Yapacak

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in teşebbüsüyle Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (2.OSB) fabrikaların TOKİ tarafından yapılması konusunda atılan adımlar olgunlaştı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in teşebbüsüyle Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (2. OSB) fabrikaların TOKİ tarafından yapılması konusunda atılan adımlar olgunlaştı.

Fabrikalarının TOKİ tarafından yapılmasını isteyen müteşebbislerin 31 Ağustos 2013 tarihine kadar fabrika projelerini 2. OSB Müdürlüğü'ne verip 50 bin liralık peşinatları yatırmaları gerekiyor. Her işadamının zevkine göre hazırlanacak projelere istinaden yapılacak fabrikaların inşaatına yakında başlanacağı bildirildi. 50 bin liralık peşinatlarını ödeyerek fabrikasının TOKİ marifetiyle yapılmasını isteyen işadamları, ilk maliyetin yüzde 15'ini, yer tesliminde de yüzde 15'ini ödedikten sonra, geri kalan miktarı ise 72 aylık vade ile ödeyecek.

Konuyla alakalı Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Kaymakam ve Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (2. OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz İnci, fabrikalarını TOKi marifetiyle yaptırmak isteyen mobilyacıların, 31 Ağustos 2013 tarihine kadar 2. OSB Müdürlüğüne başvurmalarını istedi.

Bir kaç ay içinde inşaatların başlamasının mümkün olduğunu kaydeden Kaymakam İnci, "Daha önce yaptığımız protokolle bir çerçeve tayin etmiş oluyoruz. Şu anda yapılacak fabrikaların sayısını, taleplere göre belirlemeye çalışacağız. 50 bin liralık peşinat söz konusu. Ama bu peşinat proje bedelinden düşülecek. TOKİ'nin zaman zaman indirim kampanyaları var. Müteşebbis isterse daha önceden de borcunu indirimli olarak kapatabilir. Yüzde 20 indirimden istifade edebilirler" diye konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Eğer fabrikalarını TOKİ marifetiyle yaptırmak isteyenler varsa, 31 Ağustos 2013 tarihine kadar kesin projelerini hazırlasınlar ve peşinatı yatırsınlar. Dolayısıyla TOKİ gelişi güzel fiyatlar verdi, ama bunlar herhalükarda ihale ile revize olacak rakamlar. TOKİ'ye 8-10 kişilik bir başvuru olursa diye sorduk. 'Hiç önemli değil, 8-10 kişi de olsa biz bunu yapacağız' dediler. Buna konu olabilecek 65 tane yatırımcımız var. Bunların içerisinden bazıları daha sonra yatırım yapabilir. Sanayicilerimiz TOKİ'nin sunduğu şartlara göre kendi durumlarını değerlendirecek. Gönlümüzün arzu ettiği, 2. OSB'nin birden yükselmesi. Müteşebbis tarafından sunulacak projeler ayrı ayrı hesaplanacak. Sanayicilerin verdiği projenin ihalesinde rakam ortaya çıkacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Ak Parti İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title