Haberler

İnce: Müslümanlığı Senden Öğrenecek Değiliz

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "MHP Genel Başkanı ile dalga geçiyor, 'Çoluk çocuğu yok onun, anlamaz' diyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "MHP Genel Başkanı ile dalga geçiyor, 'Çoluk çocuğu yok onun, anlamaz' diyor. Bir insanın çocuğu olabilir, ölebilir, hayatı boyunca bekar kalabilir. Bunlar siyasi konu olmaz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile Malkara ilçesinde seçim merkezinin açılışına katılan İnce, AK Parti'nin milletin parasını çaldığını ileri sürdü.

Türkiye'de yolsuzluk ve hırsızlık olduğunu öne süren İnce, "Çalmışsınız bu milletin parasını. Kur'an diyor, ayet diyor, hadis diyor, baş örtüsü diyor. Recep Tayyip Erdoğan, Müslümanlığı senden öğrenecek değiliz. Ayetleri senden öğrenecek değiliz. Sen çaldın mı, çalmadın mı buna cevap ver" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk ve hırsızlık iddialarına cevap veremediğini savunan İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yağmurdan korkmayın, yağmur solcudur. Kadını, erkeği, zengini ve fakiri eşit ıslatır ama rüzgardan korkun. Zayıfı yıkar, güçlüyü yıkamaz. Yolda gelirken birkaç pankarta rastladım. Ampulün başı dikmiş. Doğru başı dik. Boğazına kadar pisliğe batmışlar. Boğazına kadar pisliğe batan mecburen başı dik durur. Bunların her tarafı pislik içinde. Onların adı ak, bizim anlımız ak."

Meydanlardaki siyasi üslubu da eleştiren İnce, şunları kaydetti:

"Savcı, subayları, muhalifleri, gazetecileri içeri alırken 'Hukuk devletinin gereği' diyor. Bakan çocuklarını içeri alırken, 'Savcı sana göstereceğim' diyor. Sonra zaman geçiyor, bir bakıyorsun ODTÜ'lü öğrenciler devrede. Onlara 'terörist' diyor. Mersin'de çiftçiye 'Al ananı git' diyor, öğretmene 'Bütün yaz yatıyorlar' diyor, sendikacıya 'dinazor' diyor. MHP'ye 'yavru muhalefet' diyor, CHP'ye 'cibilliyetsiz' diyor. Genel başkanımıza 'Ana muhalefetin genel müdürü' diyor. Bizim Genel Başkanımız SSK'da genel müdürlük yaptı, bu utanılacak bir durum değil ki. Sen sucuk fabrikasında müdürlük yaptın. Onu da beceremedin, fabrika battı. Ey sucuk müdürü, memleketi ne hale getirdin. MHP Genel Başkanı ile dalga geçiyor, 'Çoluk, çocuğu yok onun anlamaz' diyor. Bir insanın çocuğu olabilir, ölebilir, hayatı boyunca bekar kalabilir. Bunlar siyasi konu olmaz. Bende o zaman derim ki bir insanın hırsız evladı olacağına hiç olmasın."

İnce, 2002'de AK Parti iktidara gelmeden önce "3Y" sorunu olduğunu, bunun yanına iki "Y" daha eklendiğini belirterek, "Bir yalan eklendi, bir de yüzsüzlük eklendi" dedi.

İnce, Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasını da eleştirdi.

Konuşmaların ardından İnce, Öztırak ve Tamaylıgil, seçim merkezinin açılış kurdelesini kesti.

Seçim merkezinin yardım kutusuna 100 lira bırakan İnce, kutuyu eline alarak partililerinden yardım topladı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bihlun Tamaylıgil Muharrem İnce Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title