Haberler

İnanoğlu'na 2 Yıla Kadar Hapis İstemi

İlker İnanoğlu, Hakkında Eski Sevgilisi Güzide Duran ve Onun Yakın Arkadaşı Deniz Akkaya'ya Yönelik Olarak Sarf Ettiği Sözleri Nedeniyle Dava Açıldı. İnanoğlu'nun 2 Yıla Kadar Hapsi İstenecek.

İlker İnanoğlu, hakkında eski sevgilisi Güzide Duran ve onun yakın arkadaşı Deniz Akkaya’ya yönelik olarak sarf ettiği "Güzide ve Deniz, eğer namuslu olsalardı, birlikte oldukları erkeği aldatmasalardı, onlarla da evlenilirdi" sözleri nedeniyle dava açıldı. İnanoğlu’nun 2 yıla kadar hapsi istenecek.

MAGAZİN dünyasının ünlü isimlerini adliye koridorlarına taşıyan süreç, manken Deniz Akaya ile meslektaşı Güzide Duran’ın bir defile sırasında kuliste yaptıkları iddia edilen "İngilizce dedikodu" ile başladı. Güzide Duran’ın yakın arkadaşı Deniz Akkaya’ya Yeşim Salkım’ı kastederek "İlker bu kadınla nasıl birlikte olabildi" dediği, Deniz Akkaya’nın ise "Bir sendeki boya bak, bir de ondaki" diye karşılık verdiği iddia edildi. Bu sohbetin ardından Yeşim Salkım ve İlker İnanoğlu çifti, basın toplantısı düzenleyerek ikiliyi topa tuttu. İnanoğlu açıklamasında "Güzide ve Deniz, karımın tırnağı bile olamaz. Eğer namuslu olsalardı, birlikte oldukları erkeği aldatmasalardı onlarla da evlenilirdi" dedi. Yeşim Salkım ise "Devede de boy var, ama eşek çekiyor. Ben artık bu bin iki bin dolarlık kadınlardan sıkıldım" diye açıklama yaptı.

Bu sözler üzerine ilk olarak Güzide Duran, ikili hakkında önce suç duyurusunda bulundu, ardından da hakaret ve iftiraya uğradığı gerekçesiyle 200 bin YTL değerinde tazminat davası açtı. İkili hakkında hakaret suçundan 3,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ünlü çift ise buna karşılık kişilik haklarına zarar verdiğini iddia ettikleri Güzide Duran’a açtıkları 10 bin YTL’lik tazminat davası ile yanıt verdiler. Üçlü arasında karşılıklı iddialar devam ederken Deniz Akkaya da, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak Yeşim Salkım ve İlker İnanoğlu’nun basında yer alan açıklamalarıyla namus, şeref ve haysiyetine dil uzattıklarını öne sürdü. Deniz Akkaya, kavgaya taraf olmadığı halde hakaret ve iftiralarına maruz kaldığı çiftin ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ünlü yapımcının TCK’nın 125./2 maddesi gereğince "basın yoluyla hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title