Haberler

İmamoğlu'nun Erzurum mitingi saldırısı davası ertelendi

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasına ilişkin sanıkların yargılanmasına bugün de devam edildi. Sanıklar beraatlarını isterken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 7 Mayıs'taki Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasına ilişkin sanıkların yargılanmasına bugün de devam edildi. Sanıklar beraatlarını isterken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Erzurum'a yaptığı ziyarette çıkan olaylara karıştıkları polis kameraları tarafından tespit edilen 28 kişi hakkında 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz 10 sanık, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Sanıklardan Ş.Ç savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Ş.Ç. "Olay günü Ekrem İmamoglu'nun geleceğini duydum. Onu izlemeye gittim. Miting güzel geçiyordu. Bayram havası vardı. Türk bayrağından başka bayrak yoktu. Başlangıçta bir olay da yoktu. Ekrem İmamoglu geldikten 2 dakika sonra karşı taraftan taslar atılmaya başlandı. Bu taşlardan atılan birisi yanımda duran tanımadığım bir kız çocuğunun kafasına isabet etti. Yaralandı. Ben bu çocuğu kucağıma aldım. Polislere dogru yöneldim. Ben karşı tarafta bulunanlara herhangi bir şey atmadım. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Diğer sanıklar da önceki savunmalarını tekrar edip beraatlarını istedi.

Erzurum 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, miting anı ve diğer kamera görüntülerinin gönderildiği uzman bilirkişi raporunun tamamlanabilmesi için duruşmayı 12 Şubat 2024 tarihine erteledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekrem İmamoğlu İstanbul Erzurum Yargı Güvenlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title