Haberler

İş bırakan doktorlar için, "Daha fazla ölüm getirir, tahriktir" diyen imama 1 yıl 8 ay hapis cezası

Güncelleme:

Konya'da geçtiğimiz sene Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından doktorların iş bırakma eylemine tepki gösteren İmam Ahmet Gür, "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" demişti. İdari soruşturmada disiplin cezası alıp başka camide görevlendirilen İmam Gür, açılan davada suç işlemek için alenen tahrik suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından doktorların iş bırakma eylemine cuma hutbesinde tepki gösterip, "Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" diyen imam Ahmet Gür mahkeme suç işlemek için alenen tahrik suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

DOKTORLAR, ÖLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN İŞ BIRAKMIŞTI

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Dr. Ekrem Karakaya, geçen yıl 7 Temmuz'da, Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay'ın (39) silahlı saldırısında hastanedeki polikliniğinde yaşamını yitirdi. Annesinin ölümünden anjiyo ameliyatını yapan Dr. Karakaya'yı sorumlu tutan Akçay, aynı silahla da intihar etti. Karakaya'nın ölümünün ardından, duruma tepki göstermek için tüm yurtta doktorlar iş bırakma eylemi yaptı.

İmam, doktorların iş bırakma eylemine tepki gösterdiği için hapis cezasına çarptırıldıEkrem Karakaya

İMAMIN DOKTORLARLA İLGİLİ SÖZLERİ BAŞINI YAKTI

Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Kayalar Camisi'nde görevli imam Ahmet Gür cuma hutbesinde, "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" diyerek, doktorların iş bırakma eylemine tepki gösterdi. Gür, bu sözlerinin ardından başlatılan idari soruşturmada disiplin cezası alıp başka camiye görevlendirildi.

İmam, doktorların iş bırakma eylemine tepki gösterdiği için hapis cezasına çarptırıldıİmam Ahmet Gür

1 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Türkiye Tabipler Bildiği de imam Gür hakkında suç duyurusunda bulundu. Gür hakkında, suç işlemek için alenen tahrik suçundan dava açıldı. Konya 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Gür, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

İmam, doktorların iş bırakma eylemine tepki gösterdiği için hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Karakaya Ahmet Gür Konya Mahkeme Ceza Soruşturma Suç 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (13)

al alabilirsin:

sana mi dustu bu konu hakkinda yorm yapmak???

123
81
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

İmam müslüman toplumda kanaat önderidir. heralde ona düştü yorum yapmak. üç kuruşluk şarkıcı bozuntulara mı düştü yorum yapmak.

yanıt11
yanıt18
Emirhan YILDIZ:

doğruyu söyle dokuz köyden kovul olayı resmen.. polis asker ölünce hepsi grev yapsın şöfor ölünce keza meslek erbapları haklarını aramak için eylem yapabilir ama o gün çalışmayanları hizmeti aksatmadan

47
124
yanıtYanıtla
Necdet:

Polis ile askerin aksine doktor sivil normal şartlarda görrvde öldürülme riski olmaması gerek.

yanıt28
yanıt3
Yorumcu Davut :

iyi de hoca doğru söylemiş. gidin doktorları öldürün dememiş ki.

92
35
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Sağlıkçılar ihtiyaçtır ve sağlıklı vede yaşamak için doktora gidilir.. çünkü tümü aynı eğitim düzeyinde tedavi uygular.. ama bu tip imamlar çok çoğaldı. 100 camiye git yüzünde de başka başka söylemler var.. bu durumda ben babamdan aldığım dini terbiyenin üzerine çıkan imanda pek görmedim..gitmiyorum da dövmuyorda....

78
39
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Hem camiye gitmiyorum diyorsun hem de imamlar'ın ayrı şeyler söylediğini yazıyorsun. Hangisi doğru? Hem burada genelleme yapmakla amacın ne?...

yanıt63
yanıt39
Mustafa Levent:

her meslekte değişik sebeplerle iş bırakma eylemi olabilir ama doktorluk gibi insan hayatını ilgilendiren kutsal bir meslekte iş bırakmak hiç etik değildir ahlaki değildir insani değildir zam için de her yıl iş bırakma eylemlerine şahit oluyoruz.insanlar mağdur oluyor aylar öncesinde randevu alıp farklı şehirlerden gelen hastaların mağduriyetlerini defalarca gördük bu insanlar tepki verdiğinde suçlu oluyor bunun neresi doğru?

30
39
yanıtYanıtla
Mustafa Levent:

mağduriyet yaşasaydınız yinede dislike atarmıydınız acaba? hiç sanmıyorum

yanıt12
yanıt12
atilla çekiç:

sus konuşma yorum yapma. işine bak

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title