Haberler

İlyas Salman, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

Güncelleme:

Sinema oyuncusu İlyas Salman, 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis talebiyle hakim karşısına çıktı. Duruşmada tutuksuz sanık İlyas Salman ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Cumhurbaşkanı avukatı da katıldı.

Sanatçı İlyas Salman verdiği bir röportajı "Erdoğan'ı o koltuğa layık görmüyorum" başlığıyla yayımlandı. Salman bugün, haber nedeniyle 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık İlyas Salman ile taraf avukatları katıldı.

"EMEKLİ MAAŞI İLE AİLE GEÇİNDİRİYORUM, ERDOĞAN SARAYDA OTURUYOR"

Duruşmada savunma yapan sanık İlyas Salman, "Ben 50 yıldır bu ülkede komiklik yapıyorum, 7 bin 500 lira emekli maaş alıyorum. Bu maaşla ailemi geçindiriyorum, Sayın Erdoğan saraylarda oturuyor. Ben 50 yıl komiklik yaptım, yapmaya da devam ediyorum. Beni mahkemeye çağıranlar ya da şikayet edenler kadar komik olamadım" dedi.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Duruşmada müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı söz alarak, şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

İlyas Salman'ın avukatı Uğur Poyraz ise Cumhurbaşkanı'nın avukatının katılma talebinin reddedilmesini istedi. Avukat Poyraz reddi hakim talebinde bulundu.

Mahkeme, Salman'ın avukatına hakimin reddi talebini yazılı olarak bildirmesi için süre vererek, talebin dosyaya sunulduktan sonra incelenmesi için dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

Kaynak: Magazinkolik / Güncel

İlyas Salman Hakim Hukuk Sinema Magazin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title