Haberler

Türk halkına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İlyas Salman beraat etti

Güncelleme:

Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan oyuncu İlyas Salman beraat etti.

Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan oyuncu İlyas Salman'ın duruşması bugün görüldü. 54. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya İlyas Salman katılmazken avukatı hazır bulundu.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Geçen celse esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın olay tarihinde davaya konu olan videoda Türk milletine yönelik 'Akılsız halk' şeklindeki söylemi nedeniyle İlyas Salman'ın 'Türk Milletini Alenen Aşağılama' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsini talep etmişti.

Türk milletine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İlyas Salman beraat etti

BERAAT ETTİ

Duruşmada söz verilen İlyas Salman'ın avukatı, "Müvekkilimin açıklamaları düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. İfadeleri diğer vatandaşlara göre daha sert olabilir. Kendisi sevilen bir sanatçıdır. Beraatını talep ederiz" dedi. Kararını açıklayan mahkeme, 'Türk milletini alenen aşağılama' suçunun unsurlarının oluşmadığı belirterek, İlyas Salman'ın beraatine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Salman'ın 25 Ocak 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Türk milletini aşağılayan ifadelerde bulunduğu öne sürülüyor. İddianamede İlyas Salman'ın "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi İlyas Salman Haberler

500

Yorumlar (11)

Mehmet Celik:

BU MILLET SENIN GIBILERI SANATCI YAPDIGI ICIN MI AKILSIZ ?

292
142
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Ateist bir insandan herşey beklenir ALLAH korusun hepsine iman nasib etsin

180
139
yanıtYanıtla
bekir yapici:

kimin ne oldugunu kalbini ancak Allah bilir bizim inancimizda bir kafir bile son nefesinde kelimei sahadet getirse belkide senden daha temiz ve dürüst bir müslüman olarak ahirete göcer.

yanıt56
yanıt48
rizeli:

hadi burdan yırttın :)

160
61
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kamu düzeni ,toplumsal huzur ve barışı bozan sözler sarfedilmiş olmalı ve kast olmalı. Aksi durumda suç oluşmaz

61
91
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

sanatçı siyasi ve inanç yolunu belli etmemeli. çünkü her kesimden hayranları var. ben oyunculuğunu çok severim ilyas samlanın saygılarımla

31
51
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Asimile olmuş mankurtlaşmış bir Türk...

31
47
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

zavallı adam.acıyorum bazen gercekten. ingiliz filozof antony flew 50 yıl araştırdı Allah var dedi bu müslüman memleketinde inkar ediyor. yazık. insan eliyle cehenneme gidiyor

8
0
yanıtYanıtla
H do:

Muhalif bir sanatçı görevini yapmış... Saygısız adam şu haline bak

5
1
yanıtYanıtla
Ben ve sen:

Artik sari mercedesinle gezersin :P

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title