Haberler

İlkadım Üstad'ı Andı

İlkadım Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel gecede Üstad Necip Fazıl Kısakürek anıldı.

İlkadım Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen özel gecede Üstad Necip Fazıl Kısakürek anıldı. Özel gecede sahneye çıkarak Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini seslendiren İbrahim Sadri, izleyenleri adeta mest etti.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110. yılı dolayısıyla bir program düzenlendi. Üstad Necip Fazıl Kısakürek özel programında usta yorumcu İbrahim Sadri sahneye çıktı. Yoğun ilgi gören programda koltukların dolması üzerine konuklar merdivenlere oturmak zorunda kaldı. Programa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Tökel, Necip Fazıl'ın hayatı ve yaşamından kesitler anlattı.

TOK'TAN KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Program öncesi konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım'a salonların yetmediğini İlkadım Belediyesi olarak Samsun'a yakışır büyüklükte bir kültür merkezi yapılacağını belirtti. Başkan Tok, "Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i anma gecesinde, bu kadar özel bir gece sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türk İslam coğrafyasında önemli ve kutlu bir yeri olan üstadımızın aramızdan ayrılarak sevdiğine kavuşmasının 31. yılındayız. Aynı zamanda O'nun bugün onun doğum günü. Necip Fazıl Kısakürek eserleri, fikirleri, şiirleri ve hayatı ile Türk düşünce ve sanatına damga vuran büyük bir mütefekkir. Zor zamanlarda kimsenin bir adım öne çıkamadığı dönemlerde 'sağına soluna bakmadan ben varım' diyen Üstad hayatında belirlenen değil, hep belirleyen olmuştur. Fikirlerini şiirleriyle dile getiren Kısakürek, bu dünya için önemli insandır. Tam bir çile ve dava adamı olan Üstad mukaddes bir davanın temsilcisiydi. Böylesi bir insan için buraya toplanan bu kalabalığı görünce gururlanmamak elde değil. Salonun koltuklarını, merdivenleri tıka basa dolduran konuklarımıza buradan bir müjde iletmek istiyorum. Görüyoruz ki İlkadım'a artık daha büyük salonlar gerekiyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmak için kolları sıvayarak İlkadım'a yakışır, Samsun'a yakışır bir büyüklükte, modernlikte salon yapacağız. Usta yorumcu İbrahim Sadri kardeşimize Üstad Necip Fazıl'ın bu özel gecesinde bizlerle birlikte olmasından dolayı teşekkür ediyorum, ağzına yüreğine sağlık" diye konuştu.

SALON AYAKTA ALKIŞLADI

Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Tökel'in sunum konuşmasından sonra sahneye çıkan İbrahim Sadri, Necip Fazıl Kısakürek'in "Kaldırımlar", "Çile", "Muhasebe", "Sakarya Türküsü", "Sonsuzluk Kervanı", "Zindandan Mehmede Mektup", "Canım İstanbul", "Şarkımız ve O Var-Dua-Geliyorum" adlı şiirlerini seslendirdi. Sanatçı, konuklar tarafından ayakta alkışlandı.

Gecenin sonunda ise İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, şair İbrahim Sadri'ye çiçek ve plaket verdi.

Bu arada, ünlü yorumcu İbrahim Sadri program öncesinde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek İlkadım Belediyesi İbrahim Sadri Akm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title