Haberler

"İlk Kürtçe Sit-com"

Güncelleme:

Türkiye Televizyon Tarihi Sayfalarına Bir İlk Daha Yazmaya Hazırlanıyor.

Türkiye televizyon tarihi sayfalarına bir ilk daha yazmaya hazırlanıyor. TRT 6'da bir ilk gerçekleşecek ve Cîran Cîran adlı ilk Kürtçe sit-com, 25 Ekim Pazartesi akşamı 20.30'da izleyicisiyle buluşacak.

Kürt izleyici tarafından çok tanınan ve sevilen Fahriye Çelik, Murat Batgi ve Osman Xunav'ın da rol aldıkları Cîran Cîran'da batı ile doğunun, eski ile yeninin, modern ile gelenekselin çatışmasından doğan komik insan hikayeleri anlatılıyor.

Komşu Komşu anlamına gelen Cîran Cîran, Türkiye'nin ilk kürtçe sit-com'u olmasının yanında oyuncu kadrosu, profosyonel ekibi, yüksek çekim kalitesi, kurgusu, zengin mekanları ile de dikkat çekecek.

Aynı köylü olan ve beraber Londra'ya giden Cemil ve Salim, gurbette kazandıklarını biriktirip İstanbul'da bir apartman satın alırlar. Ancak Salim bir süre sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapmış ve açtığı cafe'yi kızıyla birlikte işletmektedir.

Cemil ise İngiliz olan eşiyle hala orada yaşamakta ve ara sıra ülkesine gelmektedir. Cemil'in annesi Gülizar Hanım ise aynı apartmanda yalnız yaşamakta ve agresifliği ile çekilmez bir kadındır. Gülizar Hanım, oğlunu ikna ederek memleketteki akrabası olan Davut'u ve ailesini tam da Salim'lerin karşısına yerleştirerek, sözde apartmandaki hakimiyetini artırmak istemektedir.

Apartmanın kapıcısı Şexo ve karısı Xecê ise tüm aileler arasındaki ortak noktadır ve tek istekleri bir çocuk sahibi olmaktır.. Üç ailenin ve Gülizar ninenin günlük hayatlarındaki bitmez tükenmez olaylar, imkansız aşklar ve yanlış anlamalardan doğan trajikomik olaylar izleyicisine kahkaha dolu dakikalar yaşatacak…

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title