Haberler

İlk İftar Sofrası Tapucak Meydanı’na Kuruldu

Güncelleme:

Karaman Belediyesi'nin Geleneksel Hale Getirdiği İftar Sofrası Ramazan Ayının İlk Gününde Büyük Bir Katılım İle Gerçekleşti.

İhtiyaç sahiplerinin yanı sıra, iftar vaktinde çalışan personel ve işi nedeniyle evine gidemeyecek kadar zaman sıkıntısı yaşayan vatandaşlara iftar yemeği sunma çalışması içerisine giren Karaman Belediyesi, bu hizmetini Ramazan Ayı döneminde şehrin değişik alanlarında gerçekleştirecek. Bazı mahallelerde belirlenen mekânlarda verilecek iftar yemekleriyle sadece kent merkezinde değil kenar mahallelerde yaşayan vatandaşlara da ulaşılmış olacak.

Ramazan ayının ilk iftar sofrası, Topucak Meydanı'nda ki geniş alana kuruldu. Karaman Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterileri eşliğinde; Koçakdede, Seki Çeşme, Gazi Dükkân ve Sakabaşı Mahallelerinde yaşayan vatandaşlara sunulan ilk iftar yemeğine; Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Miletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, İl Genel Meclis Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Yunus Gök de katıldı. Oruçlar açılmadan önce tek tek masaları gezen Başkan Uğurlu ve Milletvekilleri Elvan ile Akgün vatandaşlara hayırlı iftarlar diledi.

Orucunu vatandaşların arasında açan Başkan Uğurlu: "Her sene geleneksel hale getirdiğimiz bu uygulama herkesin yaptığı gibi şehrin merkezindeki bir meydanda çadır kurup hergün aynı kişilere iftar vermektense kenar mahallelerde yaşayan hemşehrilerimize ulaşabilmek amacıyla böyle bir düşünce gerçekleştirdik. Geçen sene bunu başarıyla uyguladık.

Her yıl eksikliklerimizi görüp gidererek daha da iyileştirmeye çalışacağız." dedi.

Karaman Belediyesi İftar Sofrası; 19 Ağustos 2010 Perşembe Hürriyet Mahallesi Makbule Orman İlköğretim Okulu, 26 Ağustos 2010 Perşembe Çeltek Mahallesi Kazalpa Meydanı, 2 Eylül 2010 Perşembe günü de Larende Mahallesi İbrahim Bey İlköğretim Okulu'nda kurulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title