Haberler

İlgili Soruşturma Başlatıldı

Güncelleme:

Osman Kaçmaz ile Hakim Remzi Özdemir'in Hakkında Çıkan Haberlere İlişkin Soruşturma Başlatıldı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile hakim Remzi Özdemir'in hakkında çıkan haberlere ilişkin soruşturma başlattı.

Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, "Kaçmaz otelde basıldı" şeklindeki habere ilişkin yaptığı açıklamada, Kaçmaz'ın hafta sonu tatilini Hatay'da geçireceğini Adalet Bakanlığına ve yine Hatay Eminiyet Müdürlüğüne bildirdiğini ifade etti. Baykal, "Müvekkilimin Osman Kaçmaz'ın, basına yansıyan ahlak dışı ithamı tüm resmi makamların bilgisi ve görgüsü içerisinde olduğunu bile bile yapmış olması ne derece mümkündür" diye sordu.

"Bu türden ithamların önümüzdeki süreçte hazırlanması muhtemel HSYK Kararnamelerine dayanak yaratma kaygısı ile yapıldığı ve kamuoyu tepkisini bertaraf etme kaygısı güdülerek hazırlandığını düşünüyoruz" diyen Baykal, konuyla ilgili olarak Hatay Cumhuriyet Başsavcınca ilgiller hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Baykal, şöyle devam etti:

"Başsavcılık ile yaptığımız şifahi görüşmede, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca bizlerin herhangi bir talebi olmadan iftira ve hakaret fiillerinden dolayı ilgilileri hakkında da soruşturema başlatılmıştır. Hatay Cunhuriyet Başsavcılığı da olayın iftira ve hakaret olduğunu talebimiz olmadan tespit etmiş ve bu soruşturmayı resen başlatmıştır."

Baykal, konuyla iligli olarak ilgililer hakkında ayrıca hakaret ve iftiradan yasal yollara başvurulacağını açıkladı.(ANKA)

(EÖ/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title