Haberler

İlber Ortaylı'dan dikkat çeken çıkış: Arapça ezana geçilmesi teklifini CHP verdi

Güncelleme:

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı yayında yaptığı Türkçe ezan çıkışıyla gündeme oturdu. Türkçe ezandan Arapça ezana geçilmesi teklifini Demokrat Parti'nin değil CHP'nin verdiğini söyleyen Ortaylı, "CHP'de karşı çıkanlar olduğu gibi DP'de de oldu. Kim DP'de karşı çıkan? Celal Bayar" ifadelerini kullandı.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Baro Tv'de katıldığı bir programda Türkçe ezan tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken sözler söyledi. İlber Ortaylı, genel kanının aksine Türkçe ezandan Arapça ezana dönülmesi kanun teklifini CHP'nin verdiğini belirtti.

"TEKLİF DEMOKRAT PARTİ'NİN DEĞİL CHP'NİNDİR"

Ortaylı, "Türkçe ezandan tekrar Arapça ezana dönülmesi için verilen kanun teklifi, Demokrat Parti'nin değil CHP'nindir. Öbürü onu devam ettirmiştir" ifadelerini kullandı.

"CELAL BAYAR KARŞI ÇIKTI"

Ortaylı, Arapça ezana geri dönülmesine karşı çıkanların da olduğunu kaydetti. Ortaylı, "CHP'de karşı çıkanlar olduğu gibi DP'de de oldu. Kim DP'de karşı çıkan? Celal Bayar." dedi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Demokrat Parti Demokrat Parti İlber Ortaylı Celal Bayar Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

Mehmet Kısaoğlu:

İlber Ortaylı da yeni akıma kapılmış CHP güzelleme akımı ama pisliği örtüyle örtsen de kokusu yayılır hocam. Kokusunu saklayamazsin

101
61
yanıtYanıtla
Mehmet Kısaoğlu:

Diyelim ki İlber Ortaylı doğru söylüyor. Peki zorla ezanı Türkçe okutarak CHP nin bu millete yıllarca yaptığı zulmü ne yapacaksınız komiksiniz ilahi adalet ile cezanizi çekeceksiniz.

92
44
yanıtYanıtla
Musti40 :

SIKINTI İMANDA OLAN ZAYIFLIK, SÖZDE MÜSLÜMAN OLMAK, VE KURANI KERİME OLAN SAYGISIZLIK!! ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN

yanıt41
yanıt7
Yahya Akçay:

anlamadığımız bir dilde ezan ne işe yarar türkiye deysek türkçe okunur herkes anlar ne dediğinini kimse bilmiyor

37
90
yanıtYanıtla
Sahi :

Bilmiyorsan öğren o zaman dingil

yanıt45
yanıt16
Musti40 :

Utan ya, müslümanmısın? bunuda bilmiyorsan 4 kere Allah en büyüktür Allah'tan başka ilah olmadığına şehâdet ederim, Allah'tan başka ilah olmadığına şehâdet ederim. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet ederim, Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet ederim.

yanıt34
yanıt8
Yusuf Saygın:

Allah'a inanan Allah'ın koyduğu bütün kural ve kaidelerine uyar. Ezanın anlamını bilmiyorum demek cahillik bile değil. Ezan niçin arapça olmalı sen önce onu araştır.

yanıt23
yanıt9
Hamit Gündoğdu:

Ezan Kur'an ayeti değil. Peygamber efendimizin namaz vaktinin geldiğini belirten ve Bilal Habeşi vasıtasıyla okuttuğu bir davettir ve arapcadir. Arapça Kutsal değildir, kutsal olan Kur'an'dir. Türkçede okunabilir. Allah bütün dilleri bilendir.

57
67
yanıtYanıtla
elif yildiz:

ilber hoca gerçek tarihi anlatmıyor gibi

41
33
yanıtYanıtla
Cem Ergül:

Yeni mi anladın halide edip adıvar sivas kongresine amerikan mandası talepli yazı yolluyor ilber bey şahsi fikrini belirtmiş diyor işene geleni işine geldiği gibi yorumluyor

yanıt26
yanıt9
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title