Haberler

İl Koordinasyon Kurulu'nun, 2013 Yılı 3. Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı toplantısı Vali Hüseyin Avni Coş'un Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Halis Arslan, İlçe Kaymakamları ile Belediye Başkanları, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yatırımcı kurumlarca yapılan çalışmaların ayrıntılarıyla ele alındığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Coş, "Bütün kurumlarımızın verimlilik esaslarına göre gayret sarf etmeleri, israfı ortadan kaldırmaları, devletin malı deniz anlayışını bitirmelerini temenni ve tavsiye ediyoruz" dedi.

Adana'nın daha çok hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Vali Coş, "Hepimizin daha duyarlı, daha dikkatli, daha gayretli ve bereketli işler yapmaya odaklanmamız fevkalade gereklidir. İstenirse bunların da yapılabileceğini görüyoruz. 2010 rakamlarına göre 30 milyon mal edilmesi gereken asfalt işlemlerini 14.8 milyona mal ederek yüzde 50'den fazla tasarruf sağladığımızı ifade ettik. Daha fazla iş yaparken akaryakıtta 195 bin litre tasarruf ettiğimizi ifade ettik. Doğrudan temin işlerinde rekabete önem vererek sadece doğrudan temin işlerinde sağlanan rekabetle, sadece bir yılda 1 milyon civarında tasarruf sağlandı. Bunları diğer kurumlarda benzer şekilde yaptığı zaman 1 milyon lirayı küçümsemeyin, iki tane anaokulu yapar, bir orta büyüklükte okul yapar. O yüzden bunlara dikkat etmemiz lazım. Bunun için bütün kurumlarımızın verimlilik esaslarına göre gayret sarf etmeleri, israfı ortadan kaldırmaları devletin malı deniz anlayışını bitirmelerini temenni ve tavsiye ediyoruz. Bunlara uyduğumuz zaman önümüzdeki sınırlı kaynaklarla daha fazla iş yapabilme imkânı ortaya çıkar" dedi.

Ekonomide tam istihdam sağlamanın mümkün olmadığını belirten Vali Coş, "Tam istihdam sağlamak hemen hiç mümkün olunmaz ancak tam istihdama yaklaşılır. Bizde ne yapsak nasıl çabalasak çok çalıştığımızı iddia ve ifade etsek de Cenabı Hakkın bize verdiği bütün performansı bütün gayreti sonuna kadar kullandığımızı söyleyemeyiz" diye konuştu.

Ramazan ayının 1. gününde herkesi daha gayretli ve dikkatli çalışmaya davet eden Vali Coş, "Hep söylüyoruz, hepimiz faniyiz Ramazan münasebetiyle inancımızın temeli olan Kur'an-ı Kerim'de, Cenabı Hakkın bir ayeti hepimiz biliyoruz "Her canlı ölümü tadacaktır", neticede az da yaşasak çok da yaşasak zengin de olsak fakirde olsak emaneti teslim edeceğiz. Ama göçüp gittikten sonra iyi işlerle anılmak var. Birde kötü bir şekilde yad edilmek var. Sadece anılmakla bitmiyor, tabi bir de bu dünyada bir şekilde denetleme mekanizmalarını atlatmış olabilirsiniz ama idari denetleme mekanizmaları atlatmanız mümkün olmadığı için muhakkak ki hesap gününde yanlışlıkların hesabını vermek durumundayız hepimiz. Yaptığınız, yapacağınız çalışmalar ve gayretlerle inşallah önümüzdeki dönemde çalışmalarınızın daha iyi bir tempoya ulaşmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

2013 yılı 3. dönem genel kurumsal değerlendirmelere göre, 770 adet projenin üzerinde çalışıldığı, bu projelerin toplam 4 milyar 114 milyon 665 bin 173 TL olup, 2013 yıl içi harcamanın 244 milyon 734 bin 841 TL, toplam harcamanın ise 1 milyar 874 milyon 630 bin 443 TL'yi bulduğu bildirildi. Tamamlanan proje sayısının ise 106 olduğu kaydedildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Avni Coş Halis Arslan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title