Haberler

Ihh Cerablus'ta Humus El Waar'dan Gelen Sivilleri Karşıladı

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Humus'un EL-Waar ilçesinden tahliye edilen 2 bini aşkın sivili karşıladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Humus'un EL-Waar ilçesinden tahliye edilen 2 bini aşkın sivili karşıladı. Son dönemlerde artan saldırılar nedeniyle Humus'un el-Waar ilçesinde mahsur kalan siviller, rejim ve muhalifler arasında yapılan anlaşma sonucu kısmen daha güvenli bir bölge olan Cerablus'a tahliye ediliyor.

El-Waar bölgesinden bu gece tahliye edilen 2 bini aşkın sivil, İHH ekipleri tarafından karşılanırken gelenlere gıda ürünleri ve içme suyu yardımında bulunuldu. Çocuklar ve kadınlara da mama, gıda ve hijyen paketleri dağıtıldı. Ayrıca tahliye edilenlerin arasında bulunan yaralı 33 kişiye sağlık ekiplerimiz ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Gelenler ilk etapta İdlib'de Saad kurumu ile birlikte kurulan geçici barınma merkezinde ağırlanacak. Barınma merkezinde geçici mutfak kurulurken yarından itibaren tahliye edilen ailelere sıcak yemek ulaştırılacak. Geçici barınma merkezindeki aileler akrabalarının yanına gönderilecek. Akrabaları olmayanlar aileler ise İdlib merkez ve kırsalında kiralanan evlerde kalacak.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cerablus İdlib Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title