Haberler

İhh Başkanı Yıldırım: 'Mültecilere Niye Sahip Çıkıyorsunuz?' Diyenler, Kendi Nesillerini İnkar...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suriyeliler ve ilimizdeki tüm muhtaçlar için yardım kampanyası İHH Genel Başkanı Yıldırım'ın konuşması Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın konuşması İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım: "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suriyeliler ve ilimizdeki tüm muhtaçlar için yardım kampanyası

İHH Genel Başkanı Yıldırım'ın konuşması

Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın konuşması İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım:

"Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz"

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz" dedi.

Yıldırım, Mersin İnsani Yardım Platformu tarafından başlatılan "Suriyeliler ve ilimizdeki tüm muhtaçlar için yardım kampanyası"nın bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, her kesimi bir araya getiren örnek bir çalışmaya imza atıldığını söyledi.

Mazlumların gözyaşlarını silmek için bir araya gelindiğini belirten Yıldırım, projenin örnek olmasını dileyerek, çalışmanın mimarlarına teşekkür etti.

Yıldırım, Suriye'deki iç savaş nedeniyle çok sayıda insanın mağdur olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın en büyük kavimler göçünü yaşıyoruz. Bu mülteci konusu en az 30 yıl daha sürer. Mültecilik, sadece Suriye değil. Irak, Libya, Yemen gibi dünyanın bir çok yerinde muhtemelen başlayacak. Mültecilik dursa bile, bunların uyumu, entegrasyonu, kendilerini ayakta tutma süreçleri olacak. Bu nedenle bizlere çok görevler düşüyor." diye konuştu.

Anadolu'nun, sığınmacıların bir yurdu olduğuna işaret eden Yıldırım, "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak: "Milletimizin gönlü zengin"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise sığınmacıları birer misafir olarak gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz onlara mülteci olarak bakmıyoruz. Çünkü biz öyle bir medeniyetin temsilcileriyiz ki Ahi Evran-ı Veli, 'elin, kapın, sofran' açık olsun der. Bu yüce millet, dünyanın neresinde olursa olsun, zorda kalanlara, darda kalanlara evini de açmıştır, sofrasını da açmıştır, kapısını da yüreğini de açmıştır. Biz sadece Suriye'den gelen kardeşlerimize kapılarımızı açmadık. Biz yüzyıllar önce İspanya'dan inançları sebebiyle, hayatını kurtarmak için gelen insanlara da kapımızı açtık. Bu millet, bu yüce devlet, insana verilen değerin sonucudur, başkası anlayamaz. Bizim Mersin'de misafir ettiğimiz Suriyeliler kadar, bir başka ülkeye gitse, ülke zengin de olsa iflas eder. Çünkü onların zenginliği maddiyattadır, bizim milletimizin gönlü zengindir.".

İhtiyaç sahiplerine yardım etmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten Çakacak, "Birbirimize sımsıkı sahip çıkmak durumundayız. Herkesin gelebileceği, sığınabileceği bir Anadolu var ama bizim gidebileceğimiz hiçbir yer yok. Bizim gideceğimiz yer, birbirimizin elleridir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sımsıkı sarılmak zorundayız. Ancak bu tür zorlukların üstesinden gelebiliriz." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aşut da konuşma yaparak, kampanyanın önemine dikkati çektiler.

Konuşmaların ardından, kampanya kapsamında yapılacak yardımlar anlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Yıldırım Özdemir Çakacak Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title