Haberler

İHD Şube Başkanı Kara: "Artık Yeter, Kardeş Kanı Akmasın"

İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Osman Kara, Şırnak'ta teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru İbrahim Engin'in mevlidine katılarak, "Bu polis benim halamın torunu, diğer taraftan bakıyorum, ailemden PKK'lılar hayatını kaybetti."

İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Osman Kara, Şırnak'ta teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru İbrahim Engin'in mevlidine katılarak, "Bu polis benim halamın torunu, diğer taraftan bakıyorum, ailemden PKK'lılar hayatını kaybetti. Yeter artık kardeş kanı akmasın analar ağlamasın" dedi.

Şırnak'ta teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği eş zamanlı saldırıda, valilik binası önündeki kulübede nöbet tutarken şehit olan polis memuru İbrahim Engin (30) için Adana'daki merkez Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi'ndeki baba ocağında mevlit okutuldu.

Mevlide şehidin babası, ikiz ağabeyleri ve silah arkadaşlarının yanı sıra, İHD Adana Şubesi Başkanı Osman Kara da katıldı. Mevlit, yemeğin ardından okunan Kur'an-ı Kerim ile devam etti. İHD Adana Şube Başkanı Kara, tek tek aileye başsağlığı diledi. Kara, yaptığı açıklamada, çatışma ortamı ve şiddet nedeniyle gerek asker, gerek polis, gerekse PKK'lıların hayatlarını kaybettiğini belirterek, "Yani bu çatışmalı ortamdan dolayı herkesin evine ateş düşüyor. Bin yıldır iç içe yaşadığımız bir toplumuz, kardeş bir toplumuz. Kürt sorunundaki şiddet her eve acı olarak düşüyor. İşte benim en yakınım halamın torunu, bir patlama sonucu yaşamını yitirdi. Bunun üzüntüsü içindeyiz. Bizler Türkiye halkları olarak asker ailesinin, polis ailesinin, PKK'lı ailesinin cenazesine ağlamadığımız sürece, bu sorun devam edecektir" diye konuştu.

Kara daha sonra, insan hakları savunucuları olarak her türlü şiddetin karşısında olduklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bu ülkede 30 yıldır çatışmalı ortamda şiddetten kaynaklı, 100 bine yakın canımızı toprağa düşürdük. Bu ülkede her şey denendi ancak bir şey denenmedi. O da müzakere ve diyalog. Bu kanın ve gözyaşının durması için müzakerelerin devam etmesi gerekiyor. Türkiye halkları olarak herkesin eşit şartlar içinde yaşadığı demokratik bir çözüm bulunması gerekiyor. Kürt sorununun çözümü için Kürt halkının demokratik taleplerinin dinlenmesi gerekiyor. Başlayan ve daha sonra ara verildiği söyleyen müzakerelerde çıtanın biraz yükseltilmesi gerekiyor."

Ölenlerin birbiriyle akraba olduğunu, kendisinin de hem polis ve asker tarafında, hem de PKK'lı tarafında hayatını kaybeden akrabalarının olduğunu söyleyen Kara, "Sivil toplum kuruluşları müzakerelere destek vermeli, çünkü artık yeter. Ölen polis benim halamın torunu, benim bir parçam. Diğer taraftan bakıyorum ailemde PKK'lı militanlar var ve onlar da hayatını kaybetmiş. Bu nedenle kardeş kanı akıtılmasına biran önce son verilmesi ve müzakereler dönemine başlanması gerekiyor. Çünkü artık analar ağlamasın" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Engin Osman Kara Şırnak Politika Güncel Haberler

title