Haberler

İHD Hakkari Şubesi Hasta Tutuklulara Dikkat Çekmek İçin Açıklama Yaptı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, açıklama yaparak hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, açıklama yaparak hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekti.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, ilçe belediye başkanları, DBP ve HDP İl Eş başkanları ile kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, bir yıl içerisinde 40'a yakın hasta mahkumun cezaevlerinde yaşamını yitirdiğini; son 15 gün içinde ise Mehmet Canbolat, Lütfü Taş, Abdulmecit Aslan ve Haşim Arduçlu'nun cezaevinde hastalanarak hayatını kaybettiğini söyledi. Cezaevlerinde, 228'i ağır olmak üzere toplam 578 hastanın tahliye edilmeyi beklediğini söyleyen Akbulut şöyle konuştu:

"Cezaevlerindeki hastalar ölüme terk edilmektedir. Bu bürokrasi işkencesine Adli Tıp Kurumu ve infaz savcılıkları da ortak olmuştur. Tüm cezaevlerinde, hemen bugünden itibaren, genel bir sağlık taraması yapılmalıdır. Bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ve meslek kurumlarından oluşan heyetlere bu sağlık taramasını yapması için izin verilmelidir. Bizler defalarca bu sağlık taramalarını yapmak üzere hazır olduğumuzu tüm yetkililere bildirdik, bugün de bildiriyoruz. Bizler sivil toplum ve meslek kuruluşları olarak bu sağlık taramalarını yapmaya hazırız." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akbulut Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title