Haberler

Iğdırlı Şehit Kardeşler Anıldı

Vatan görevlerini yaptıkları sırada şehit düşen Iğdırlı Erkan ve Mehmet Akdeniz kardeşler için mevlit okutuldu.

Vatan görevlerini yaptıkları sırada şehit düşen Iğdırlı Erkan ve Mehmet Akdeniz kardeşler için mevlit okutuldu.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Beyyurdu Köyü Jandarma Karakolu'na geçen yıl 5 Temmuz'da PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen Iğdırlı piyade onbaşı Erkan Akdeniz ve 1997 yılında Şırnak'ta şehit olan ağabeyi Mehmet Akdeniz için okutulan mevlide Vali Amir Çiçek, Doğubayazıt'taki 1'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Erbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Akış, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, İl Müftüsü Cüneyt Kulas, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, kurum müdürleri ile yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Halfeli Beldesi'ndeki Turgut Özal Mahallesi'nde evlerindeki mevlide katılanları şehit babası Ahmet Akdeniz kapıda karşıladı. Iğdır'ın 40'ıncı, Akdeniz ailesi'nin ikinci şehitleri Erkan Akdeniz ile ağabeyi Mehmet Akdeniz için mevlit okutuldu. Vali Amir Çiçek, evlatlarını askere gönderen aileleri kutladı ve "Bu vatan için şehit olanların kanı yerde kalmayacaktır. Bu da böyle bilinsin" dedi.

Şehitin amcasının kızı Raşide Sarıtaş ve ağabeyi Selahattin Akdeniz, şehit kardeşlerinin fotoğraflarını göstererek, "Biz bu acıyı yaşadık. Ama başkaları bu acıyı tadmasın. Başka şehitler olmasın" diye konuştu.

Şehitlerin babası Ahmet Akdeniz, ikisi kız 6 çocuğu olduğunu, ikisinin şehit olması nedeniyle ikisi kız ikisi erkek dört evladının kaldığını bildirdi. Ahmet Akdeniz, yetkililere seslenerek "Artık bu kan dursun" dedi. Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ve imamlar ilahi okudu, davetlilerle birlikte dua etti.

Iğdır'ın Halfeli Beldesinden Mehmet Akdeniz, vatani görevini yaparken Şırnak'ta bir operasyon dönüşü PKK'lı teröristlerin taciz ateşine uğramış bindikleri aracın takla atması sonucu 1 Mart 1997 günü şehit düşmüştü. Şehit Mehmet Akdeniz'in kardeşi Selahattin Akdeniz, ağabeyinin şehit olması nedeniyle vatan görevi için askere çağrılmama hakkından yararlandı.

Ailenin üçüncü sırada bulunan 22 yaşındaki oğlu Yakup Akdeniz engelli olduğu için askere alınmadı. Ailenin en küçük oğlu olan 21 yaşındaki Erkan Akdeniz ise Jandarma Onbaşı olarak vatani görevini Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Beyyurdu Köyü'nde Erkan Akdeniz, teröristlerin 5 Temmuz 2010 günü düzenlediği baskında 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit olmuştu. - Iğdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title