Haberler

Iğdır-Vali Çiçek, Moral Vermek Içın Ağrı'ya Çıktı

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramını Ağrı Dağı'nda Kutlayacak Yerli ve Yabancı Dağcılara Moral Vermek İçin Ağrı Dağına Tırmandı. Türkiye Dağcılık Federasyonunun (tdf) Düzenlediği Ağrı Dağı Zafer Tırmanışının 11'incisine Katılan 50'si Türk, 37'si Romanya, Bosna-hersek, Yunanistan, Karadağ, Hırvatistan, Azerbaycan, İran, Makedonya, Bulgaristan ve Sırbistan'dan Dağcılar, Dün (27 Ağustos) İftardan Sonra Kamp Yaptıkları Korhan Yaylasında Vali Amir Çiçek'i Ağırladılar. İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç'la Birlikte Deniz Seviyesinden 2 Bin 150 Metre Yüksekliğe Çıkan Vali Çiçek'i Tırmanışı Yöneten Tdf Başkanı Alaattin Karaca Karşıladı. Zafer Bayramını Ağrı Dağı'nda Kutlayacak Olan Dağcılarla Bir Arada Olmaktan Mutlu Olduğunu Söyleyen Vali Amir Çiçek, Iğdır'ın Ermenistan, İran ve Nahçıvan'a Sınırı Bulunduğunu Anımsattı. Ağrı Dağı'nın Yabancılar İçin Önemli Olduğuna İşaret Eden Vali Çiçek, Uluslararası Ağrı Dağı Tırmanışına Türkiye'nin 26 İlinden ve 10 Ülden Dağcıların Katılmasının Sevindirici Olduğunu Söyledi.

IĞDIR Valisi Amir Çiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramını Ağrı Dağı'nda kutlayacak yerli ve yabancı dağcılara moral vermek için Ağrı Dağına tırmandı. Türkiye Dağcılık Federasyonunun (TDF) düzenlediği Ağrı Dağı Zafer Tırmanışının 11'incisine katılan 50'si Türk, 37'si Romanya, Bosna-Hersek, Yunanistan, Karadağ, Hırvatistan, Azerbaycan, İran, Makedonya, Bulgaristan ve Sırbistan'dan dağcılar, dün (27 Ağustos) iftardan sonra kamp yaptıkları Korhan yaylasında Vali Amir Çiçek'i ağırladılar. İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç'la birlikte deniz seviyesinden 2 bin 150 metre yüksekliğe çıkan Vali Çiçek'i tırmanışı yöneten TDF Başkanı Alaattin Karaca karşıladı. Zafer Bayramını Ağrı Dağı'nda kutlayacak olan dağcılarla bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Vali Amir Çiçek, Iğdır'ın Ermenistan, İran ve Nahçıvan'a sınırı bulunduğunu anımsattı. Ağrı Dağı'nın yabancılar için önemli olduğuna işaret eden Vali Çiçek, uluslararası Ağrı Dağı tırmanışına Türkiye'nin 26 ilinden ve 10 ülden dağcıların katılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

TDF Başkanı Alaattin Karaca da Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışını gerçekleştirmek amacıyla Korhan Yaylası rotasından Ağrı'ya çıkmaya başladıklarını bildirdi. 30 Ağustos'ta zirve yapmayı planladıklarını anlatan Karaca, Vali Amir Çiçek'in ziyaretinin özellikle yabancı dağcılar üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirtti.

Öte yandan geceyi Korhan yaylasındaki çadırlarda geçiren dağcılar, bugün 3 bin 400 metre yükseklikteki ana kampa doğru tırmanışa geçtiler. Dağcılar, geceyi ana kampta geçirdikten sonra 29 Ağustos günü 4 bin 200, 30 Ağustos günü de 5 bin 137 metre yüksekliğe çıkacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title