Haberler

Iğdır'da Turizm Haftasına Çoşkulu Kutlama

Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Turizm Haftası'nda protokol ve vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ' Turizm Haftası'nda protokol ve vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Vali Amir Çiçek'in yaptığı yayık ayranı davetlilere dağıtıldı.

14 Kasım Mahallesi'ndeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen kutlamaya Vali Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Vali Yardımcısı Türker Halim Çağatay, Hacı Uzkuç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya ve TEDAŞ İl Müdürü Müdürü Kazım Topçu ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Kutlamalarda davetlilere yöresel ev yemekleri dağıtılırken, halk oyunları, kına gecesi, ses yarışması ve ilkbaharın vazgeçilmezi olan ve kadın kıyafeti giymiş erkekler tarafından 'kosa- köse' oyunu sergilendi. Davetlilerin gönüllerince eğlendiği kutlamada Vali Amir Çiçek, yöresel kıyfetli bir kadınla yayık ayranı yaptı. Valinin yaptığı ayran yöresel yemeklerle birlikte davetlilere dağıtıldı.

Toplumun turizm konusunda farkındalığı arttırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15- 22 Nisan tarihleri arasında turizm haftası düzenlediğini belirten Vali Amir Çiçek, "Ülke olarak Turizm Haftası'nın bu yıl 36'ncısı düzenliyoruz. Bu kutlama Iğdır'da bir karnaval havasında geçiyor. Herkesin eğlendiğini görmek beni mutlu ediyor" dedi. - Iğdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyfettin Yeşilboya Turizm Haftası Amir Çiçek Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title