Haberler

Iğdır'da 'Şehrimizi Temizliyoruz' Kampanyası

Iğdır Valisi Ahmet Pek'in talimatı üzerine kentte 'Şehrimizi Temizliyoruz' kampanyası başlatıldı.

Iğdır Valisi Ahmet Pek'in talimatı üzerine kentte 'Şehrimizi Temizliyoruz' kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında, tüm kurumların etrafındaki 100 metrekarelik alandaki çöp ve atıklar toplanıyor.

'Çevre kirliliği' konusunda farkındalık yaratılması amacıyla Vali Ahmet Pek'in talimatı üzerine başlatılan 'Şehrimizi Temizliyoruz' kampanyasına, vali yardımcıları Hacı Uzkuç ve Şenol Kaya, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Banu Aslan Can ile kurum müdürleri destek verdi. İki gün sürecek temizlik kampanyası çerçevesinde tüm kurumların etrafındaki 100 metrekarelik alandaki çöp ve atıklar temizlenecek.

Valilik çevresinde başlayan temizlik kampanyası genişleyerek devam ederken, Vali Ahmet Pek, temizlik konusunda herkese önemli görev düştüğünü bildirdi. Ev ve işyerlerinin önünün temiz olması gerektiğine dikkati çeken Vali Pek, kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmemesini istedi. Vali Ahmet Pek, "Iğdır çok kirli bir şehir. Herkes eline geçeni cadde ve sokaklara atıyor, çevre kirleniyor. Temiz bir şehirde yaşamak istiyorsak, etrafımızı temiz tutmalıyız, çevreyi kirletmemeliyiz. Evimizi nasıl temiz tutuyorsak, çevremizi de temiz tutalım. Kurallara uymayanlar hakkında ağır cezalar uygulanacaktır" dedi.

Kampanya için Vali Ahmet Pek'e teşekkür eden esnaf Eyyüp Ulusöz ise "Yeşil Iğdır günümüzde çöp Iğdır diye anılıyor. Her esnaf kendi iş yerinin önünü temizlerse böyle bir sıkıntı olmaz" dedi.

Öte yandan, kampanyada şu ana kadar 3 bin 300 poşet çöp toplandı. Temizlik kampanyasına katılanlara Vali Ahmet Pek, Haydar Aliyev Parkı'nda çay ısmarladı. - Iğdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Banu Aslan Can Ahmet Pek Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title