Haberler

Iğdır'da Eğitimdeİyi Örnekler Çalıştayı Yapıldı

Güncelleme:

Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde İyi Örnek Çalıştayı-2013" yapıldı.

Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan çalıştayda; eğitimcilerin eğitim ortamlarında uyguladıklarıyenilikçi ve yaratıcı yöntemler ile teknik ve içeriklerden haberdar olmalarının, özgün çalışmalarını belirleyerek ön plana çıkarmalarının ve böylece eğitimciler tarafından bu çalışmaların model alınmasının amaçlandığı belirtildi.

Çalıştay'ın açılış konuşmasınıyapan İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, "Eğitimde reformlar yapmak, yeni fikirler ortaya çıkarmak, her eğitimcinin görevidir. Bugün öğretmenlerimiz buraya isteyerek geldiler. Bir birimize fikirlerimizle, düşüncelerimizle farkındalık yaratacağız. Yaratmış olduğumuz bu farkındalığı bize emanet edilen 52 bin öğrencimize yansıtmaya çalışacağız. Buraya katılan 128 gönüllü öğretmen arkadaşımız var. Okullarına döndüklerinde arkadaşlarına, okul yönetimlerine bunlarıpaylaşırken, burada ekilen tohumlar orada yeşermeye başlayacak. Toplumu hareketlendirecek bir kıvılcım anlamına gelecek. Bizim de istediğimiz bir şey var, heves. Aslolan heves ve samimiyettir. Bu oldu mu, başarı gelir. Geri kalan hukuki plan çocuklarımızı yetiştirmiyor. İçimizdeki samimiyet bizleri yetiştiriyor. Buradaki eğitimler yeni projelerin açılmasına faydalı olacak. Öğleden sonra yapılacak olan ders sunumlarına ben de katılmak istiyorum. Hikâyelerle büyüyen çocukları ben de anlatmak istiyorum. Hacı valimize bu projeye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

Vali Vekili Hacı Uzkuç ise, " Iğdır'da böyle bir programın gerçekleşmesinden dolayı çok memnun oldum. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. İnşallah sizin gönlünüze göre bir program olur. Bu çalıştayın ülkemiz milli eğitimi adına bir katkısı olur. Buradaki öğretmenlerin sunumlara, projelere katkısı olacağına inanıyorum. Bu etkinliğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi.

Çalıştaya; Vali Vekili Hacı Uzkuç,İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Karakoyunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Tuzluca, şube müdürü Abdulselam Taluk, okulların idarecileri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Çalıştayda; Gizemli Kutular Sibel Çetingöz İnformel Eğitim - Çocuk istanbul, Fatma Demir-100 Tekrar Öğrenci, 100 Takip Öğretmeni Projesi, Pakize Balkan -Benim Gözümden Bakar mısın, Özge Küçükosman-Çocuk Hakları Konusunda Öğrenci Merkezli Etkinliklerle Farkındalık yaratmak, Ayşe Eren-Ekolojinin sistemi, Timur Yavaş-Fen'den Beden'e, Derya Özkan Yavuz ve Sonnur Özel Medya Okuryazarlığına yönelik performans görevi örnekleri, Derya Borçkay- müze görmemiş çocukların ilk çağkutucukları, Özge Demeter -Permakültür Yapıyoruz!, Özge Demeter -Tarihsel Empati Günlükleriyle İlkçağa yolculuk, Yerel Sunuş özetleriyle ilgili Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Abdulselam Taluk- Hikayelerle büyüyen çocuklar projesi, Merveİmamoğlu- Iğdır Eng-Share Projesi, Aysun Yüksel- Iğdır ili Özellikle Kız çocuklarının Okullaşma oranının artırılması projesi (KEP), konulu projelerin sunumları yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dinçer Ateş Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title