Haberler

Iğdır'da Devlet-Millet İşbirliği ile Yaptırılan Okul Açıldı

Iğdır'ın Aralık ilçesinde devlet-millet dayanışması ile yaptırılan okul törenle açıldı.

Iğdır'ın Aralık ilçesinde devlet-millet dayanışması ile yaptırılan okul törenle açıldı.

Aralık ilçesine bağlı Yukarı Topraklı köyünde hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan Yunus Emre Ortaokulu'nun açılışı törenine Iğdır Vali Ahmet Pek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Emniyete Müdürü İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Dincer Ateş, Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Ahmet Pek, okulun devlet, vatandaş işbirliği ile yapıldığını belirterek, kısa sürede eğitim ve öğretime açıldığını söyledi. Eğitim ve öğretimin devam ederken yeni bir okulun yapmanın kolay olmadığını belirten Pek, "Ama bu okulumuz çok çabuk ortaya çıktı. Niyetler iyi olunca her şey çok çabuk olabiliyor. Bu köyümüzde ihtiyaç haline gelen bu okul kısa sürede yapıldı ve hizmete açıldı" dedi.

Devlet olarak tek beklentinin çocukların iyi eğitim alması olduğunu vurgulayan Vali Pek, "Çocuklarımızın eğitimli olması gerekiyor. Ülkemize sahip çıkabilmeleri için mutlaka eğitimli olmaları gerekiyor. Bizde bu düşümce ile eğitim alanında önemli işler yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Okulda bugün itibari eğitime başlayan öğrenciler ise, yeni okullarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını, burada okuyarak devlete ve millete hayırlı birer birey olacaklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından yöresel Kafkas halkoyunun gösterisinin ardından hayırsever işadamı Emin Uçar ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan okulun kurdelesi kesilerek eğitim ve öğretime açıldı. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

ibrahim karadağ ferhat akkuş ahmet pek ığdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title