Haberler

Iğdır - Çevre Temizliği Yaparken Yangın Çıkardılar

Valilik, Belediye, Çevre ve Orman Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Çevre Temizliği Kampanyası Sırasında Kirliliğe Yol Açtığı İçin Kuru Otlar Yakılmak İstenirken Yangın Çıktı. Temizliğe Bırakan İl Yöneticileri Bu Kez Kısa Sürede Büyüyen Yangını Söndürmek İçin Çaba Harcadı. Geç Kalan İtfaiye de Uyarı Aldı.

VALİLİK, belediye, çevre ve orman müdürlüğü tarafından düzenlenen çevre temizliği kampanyası sırasında kirliliğe yol açtığı için kuru otlar yakılmak istenirken yangın çıktı. Temizliğe bırakan il yöneticileri bu kez kısa sürede büyüyen yangını söndürmek için çaba harcadı. Geç kalan itfaiye de uyarı aldı.

Iğdır'da Vali Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün ile daire müdürleri bugün (17 Mart) saat 10.00'da temiz bir çevre için kolları sıvadılar. Belediye temizlik ekipleri ve okullardaki müstahdemlerin katıldığı kampanya merkez Yaycı Mahallesinde başladı, Alikamerli Mahallesine kadar devam etti. Bu sırada yol kenarındaki kuru otlar çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle yakılmak istendi. Ancak kontrolden çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. İlk müdahaleyi Çevre ve Orman Müdürü Tazegün, Emniyet Müdürü Aydın ve Vali Karahisarlı kürekle toprak atarak yaptı. Yakındaki bir evden yangına hortumla su sıkılmak istendi. Bunda da başarılı olunamayınca İtfaiye çağrıldı. İtfaiyenin gecikmesi üzerine Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, sorumluları sık sık uyarmak zorunda kaldı. Telefon direği ve çiçek açan bazı ağaçların zarar gördüğü yangını daha sonra itfaiye söndürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title