Haberler

"IFC Türkiye'de Kadın Girişimcilere Yatırım" Konferansı

Güncelleme:

"IFC Türkiye'de Kadın Girişimcilere Yatırım" konferansı özel sektör ile kadın girişimcileri bir araya getirdi.

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye'de Kadın Girişimcilere Yatırım" Konferansı bugün 120'ye yakın katılımcı ile İstanbul'da gerçekleşti. Kadın girişimciler konusunda faaliyetlerini sürdüren özel sektör ile kalkınma, kamu, eğitim ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve kadın girişimcileri bir araya getiren konferansta özel sekörün kadın girişimcilere fırsat yaratmadaki önemine dikkat çekildi.

Etkinlikte düzenlen ve moderatörlüğü CNN Türk Kıdemli Editörü Ahu Özyurt tarafından gerçekleştirilen panelde açılış konuşmasını IFC Avrupa ve Orta Asya Finansal Piyasalar Direktörü Ed Strawderman gerçekleştirirken, Özyeğin Sosyal Yatırımlar ve AÇEV CEO'su Ayla Göksel, Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan ve Şekerbank Finansal Kurumlar Grup Başkanı Gülfer Tuncay konuşmacı olarak yer aldılar.

Konferansta Türkiye'deki KOBİ'lerin %40'ını kadın işletmelerin oluşturduğu ancak bu oranın sadece %15'inin finansmana erişiminin olduğu ve bu durumun 4 milyar dolarlık bir finansman açığı ortaya çıkardığı belirtildi. Öte yandan kadınlar tarafından kurulmuş veya yönetilmekte olan işletmelerin teknolojiye erişiminin diğerlerine oranla %23 daha az olduğu ifade edilirken bütün bu etkenlerin kadının girişimcilik ve ekonomiye katkı sağlama potansiyelini sınırladığına dikkat çekildi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan IFC Avrupa ve Orta Asya Finansal Piyasalar Direktörü Ed Strawderman: "Kadın girişimciliğinin artması Türk özel sektörünün gelişimine ciddi katkı sağlayacaktır. Kadın girişimcilere yatırım yapmak hem ekonomik kalkınmaya destek olur, hem de özel sektör için iyi iş fırsatları oluşturur," dedi.

Kadın girişimciler ile ilgili özellikle eğitim, finansman ve teknoloji alanında yapılan faaliyetlerin ve genel olarak Türkiye'de kadın girişimciliğinin ele alındığı oturumda, konuşmacılar Türkiye'de kadın girişimciliğini farklı sektörler açısından değerlendirdiler.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Gülden Türktan: "Kadına ve kadın girişimciye yapılan yatırım Türkiye'nin geleceği için akıllı yatırımdır. Sermaye azlığının çözümü ve sermaye fazlası yaratmanın en kısa yolu kadına yatırım yapmaktır," dedi.

Yerel bankacılıkta 60 yıllık köklü deneyimi bulunan Şekerbank'ın, bankacılık hizmetlerinden bugüne kadar yararlanmamış kadınları da sisteme kazandıracak ve girişimci rolüyle kadınların ekonomik hayata katılımını kolaylaştıracak altyapıları geliştirme yoluna gittiğini dile getiren Şekerbank Finansal Kurumlar Grup Başkanı Gülfer Tuncay, "60 yıl önce kuruluşunda belirleyici olan kırsal kalkınma hedefini bugün sürdürülebilir kalkınma perspektifinde geliştiren bir kurum olarak, Anadolu Bankacılığı misyonumuz doğrultusunda bankacılık hizmetlerini tabana yaymayı ve daha çok kişinin kaynaklara ulaşmasını hedefliyoruz. %65'i Anadolu'da bulunan 71 il ve 101 merkez dışı ilçeye yayılmış şube ağımız ile yerel davranabilme yetkinliğine sahip insan kaynağımız bu hedefe ulaşmada en büyük gücümüzü oluşturuyor. Aralarında IFC'nin de yer aldığı ulaslarası finans kuruluşları, kamu idaresi ve yerel yönetimler, iş dünyası çatı örgütleri, odalar, birlikler ve STK'lar ile işbirliği içerisinde sosyal platformlara dahil olarak sağlanan faydayı artırmayı önemli buluyoruz. Alternatif kredilendirme süreçleri konusundaki bilgi birikimimiz sayesinde sektörümüzde kadın girişimcilerin desteklenmesinde sürdürülebilir kalkınmayı destekleyerek farklı bir rol edineceğimizi düşünüyorum," dedi.

Özyeğin Sosyal Yatırımlar ve AÇEV CEO'su Ayla Göksel, Türkiye'de girişimciliğin gelişmesi için en erken yaşlardan itibaren özerklik, karar alma, sorumluluk alma, yaratıcılık, eleştirel düşünme gibi becerilerin eğitim sistemimizde desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci: "Vodafone Türkiye olarak kadına yatırımın daha iyi bir geleceğe yatırımda ilk ve en önemli adım olduğuna inanıyoruz. Bu inançla da Vodafone Türkiye olarak kadınların gücünü teknolojinin gücüyle buluşturmak üzere Vodafone Önce Kadın programını hayata geçirdik. Söz konusu programla üretime katılan eşit ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmeleri için teknolojinin küçük mucizelerini sonuna kadar kadınların hizmetine sunuyoruz. Nisan 2013'de başlattığımız programdan ilk dokuz ay içinde 75.000 kadın müşterimiz yararlandı. Programın ana unsurlarından biri olan Önce Kadın İlan Servisi'ne ilk dokuz ayda konulan 4.700 ilan 240.000'i aşkın insan tarafından görüldü ve kullanıcı başına ortalama 100 TL civarında gelir getirdi. 45.000 abonemiz bilgi servislerinden yararlandı. Kadınların iletişim teknolojilerine erişimini güçlendirecek, onlara ekonomik ve toplumsal güç kazandırmaya devam edeceğiz," dedi.

IFC, Avrupa ve Orta Asya Bölgesi'nde 2011 yılından itibaren Kadın Bankacılığı programı çerçevesinde çeşitli finansal kurumlar aracılığıyla kadın girişimcilere destek olmaktadır. Bugüne kadar IFC, Türkiye dışında Romanya ve Rusya'da da yatırım yapmış ve program çerçevesinde Türkiye'de Abank, Fibabank ve Şekerbank'a toplam 60 milyon dolar tutarında kredi temin ederek yüzlerce kadın girişimciye ulaşmıştır.

IFC küresel olarak kadın girişimcilerin işe katılımının desteklenmesinin gelişmekte olan ülkelerdeki özel sektörün sürdürülebilir kalkınması açısından misyonunun önemli bir parçası olarak görmektedir. IFC çeşitli finansal kurumlar ile işbirliği yaparak kadın girişimcilere özel kredi, pazar araştırmaları ve kapasite artırma çalışmaları ile kadın girişimcilerin finansal erişiminin artmasına destek olmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şekerbank Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title