Haberler

İfadeye Çağrılan HDP'li Ferhat Encü, Savcılığa Gitmeyecek

Güncelleme:

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Encü, ifadeye gitmeyeceğini söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından, Twitter'de yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında İdil Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla ifadeye çağrılan Encü, daha önce partisinin aldığı karar çerçevesinde ifadeye gitmeyeceğini söyledi.

TWİTTER SORUŞTURMASI AÇILDI

Mardin'in Midyat İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Şırnak'ın İdil ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları zamanında ilçede bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün, Twitter paylaşımları nedeniyle soruşturma açtı. Hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması bulunan Ferhat Encü'nün bu soruşturma kapsamında ifade vermesi istendi.

SAVCILIK İFADEYE ÇAĞIRDI

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan talimat yazısında, "Aşağıda açık kimliği ve adresi yazılı Ferhat Encü, Başsavcılığınıza davet edilerek, yazımız ekinde gönderilen evrak içeriğine özellikle İdil Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen 17 Mart 2016 tarihli fezlekedeki hususlara göre, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan savunması alınarak, ikmal olunacak evrakın Cumhuriyet başsavcılılığımıza gönderilmesi rica olunur" denildi.

ENCÜ: İFADEYE GİTMEYECEĞİM

Milletvekilli Ferhat Encü, partisinin aldığı karar çerçevesinde ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhat Encü Twitter Şırnak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

ASLANIN OLDUĞU YERDE ÇAKAL OLMAZ ):

ABD kafaya çuval geçirir bazen gaz verir. ARAP kandırır, NATO uşak gibi kullanır, . RUS küçük enişte misali ayar veririr. İsrail ile her türlü muhabbet yapılır OĞLUM SİZLERE ÇAKA ÇAKA kevgire çevirmişler. kendinizden haberiniz yok ama iş KURDLER olunca aslan kesilirsiniz hiç demezsiniz yerli işbirlikçiler ile emperyalist güçler işbirliği yaparak adamları mağdur etti inkar ve asimilasyon politikaları uygulandı yok sayıldılar sürgün edildiler acı çektiler ah ulan zalim örümcek beyinli faşitler

8
23
yanıtYanıtla
ali:

oğlım hdp li zırtolar bir kürt olarak size sesleniyorum . . . . yeter artık edi bese bıktık sizden bıktık.

15
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

HEPSİ AKP PİSLİĞİ YÜZÜNDE AKP BUNLARI ŞIMARTI AKP REZİLİĞİ YALANMI LAN. . . AKP. . HAİNİ. . .

10
10
yanıtYanıtla
Gazzovic:

Daha iyi gitmesin yokluğunda bileti kesilsin. . 25-30 seneyi yiyince uyanır yaptığı salaklığın farkına varır. .

14
4
yanıtYanıtla
Adanalı...:

Öyle gidersinki tıpış tıpış, olmadı kolluk kuvveti seni . . . . . . . .

13
5
yanıtYanıtla
baybars:

ne tuhaf bi ülkede yaşışoruz, , , , bu hain memur olamaz ama vekil olabiliyor. . . . . . .

15
2
yanıtYanıtla
BEHCET:

o halde senin ifadeni halk alır

15
2
yanıtYanıtla
yetim:

vay yavrum vay bunlar erduganin cumhur baskanligini bile tanimiyorki savciligi tanisin yetiyoras gucunuz getirin savculuga getiremezsiniz bakin hdp lileri savculuga su an hic bir gucun getiremez bak cumhur baskani onlari ne senin makamin nede ordun onlari sorgulamak icin getirmeye gucunuz yeter bunu sende iyi biliyon ordunda iyi biliyor haydi getirde gorelim

7
8
yanıtYanıtla
m:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınbahoz hainin leşini gömmeye gidecekmiş bunlarda beyin olmadıgından fikri olmadıgından

13
0
yanıtYanıtla
fff:

ben olsam ben de gelmem gelmezsen ne yapcakki devlet amaç milletin gazını almaktı aldılar da dokunulmazlık kalktı da noldu aha ortada

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title