Haberler

İfadeleri Hafta Sonu

Ergenekon İddanamesi'nde Dosyaları Ayrılan Eski Kuvvet Komutanları Aytaç Yalman, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına, Görevde Bulundukları Dönemle "Darbe İddiaları" Sorulacak. 3 Eski Komutana İfade İçin Cumartesi Günü Bildirildi.

Ergenekon İddanamesi’nde dosyaları ayrılan eski kuvvet Komutanları Aytaç Yalman, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına, görevde bulundukları dönemle “darbe iddiaları” sorulacak. 3 eski komutana ifade için cumartesi günü bildirildi.

Hürriyet’in konuştuğu ancak isimlerinin verilmesini istemeyen iki emekli kuvvet komutanı, kendileri hakkında “darbe planlama” suçlamasından dolayı son derece üzgün olduğunu söyledi. İki komutan Hürriyet’in “içiniz rahat mı?” sorusuna, bir komutan, “Rahatım, hiç bir endişem yok” karşılığını verdi. Diğer komutan ise “şahsen rahatsız olmam için bir neden yok. Bu kadarını bilin yeter” dedi. İki emekli orgeneral kendilerine ne gibi sorular yöneltileceğini bilmediklerini bunu gidince öğreneceklerini söylediler. İfadelerinin ardından savcılar Yalman, Örnek ve Fırtına’nın “Ergenekon Örgütü” ile bağının olduğunu değerlendirmesi halinde, dosya mevcut soruşturmaya dahil edilecek. Eğer, Ergenekon ile bağı bulunamazsa ya takipsizlik kararı verilecek ya da eldeki diğer bilgi ve bulgularla birlikte dosya Ankara Başsavcılığı’na gönderilecek. Komutanlar Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ya da yeni kurulan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilecek.

Baykal: İfade vermeleri en doğrusu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, savcıların, Örnek, Yalman ve Fırtına’nın ifadelerini alacak olmasını, “Demokrasilerin darbelere karşı kendisini koruma hakkı vardır. Bu kadar dedikodu ve iddia ortaya atıldıktan sonra ifade vermeleri en doğrusu” sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title