Haberler

İdso Ünlü Şef Theodore Kuchar Yönetiminde Haydn ve Şoştakoviç Çalacak

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) bu haftaki konserinde büyük bestecilerin eserleriyle Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda müzik severlerle buluşacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) bu haftaki konserinde büyük bestecilerin eserleriyle Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda müzik severlerle buluşacak. İDSO'nun 28 Şubat akşamı gerçekleşecek bu haftaki konserini şef Theodore Kuchar yönetecek. Konserin solistliğini ise Gabor Tarkövi yapacak. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın bu hafta ağırlayacağı Şef Theodore Kuchar, Naxos, Brilliant Classics, Ondine ve Marco Polo için 100'ün üzerinde kompakt disk kaydı yapmış olan en üretken orkestra şeflerinden biri olarak biliniyor. Kuchar, son 17 yılda Avrupa'nın önde gelen iki orkestrası Janacek Filarmoni Orkestrası (eski Çek Radyo Orkestrası) (2005-..) ve Ukrayna Ulusal Senfoni Orkestrası'nın (1994-2004) Sanat Yönetmenliği ve şefliğini yaptı.Konserin solistliğini yapacak olan Gabor Tarkövi, uluslararsı kariyerine Württemberg Filarmoni Orkestrası'nda solo trompet sanatçısı olarak başladı. György Kurtag ve Hans Gansch gibi ünlü profesörlerle çalışma fırsatı da bulan Tarkövi, Berlin Filarmoni'ye bağlı Herbert Von Karajan Akademisi'nde dersler veriyor ve aynı zamanda pekçok ülkede master-class'lar düzenliyor. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konser programı Klasik Batı müziği bestecisi ve aynı zamanda kemancı olan Tomaso Albioni'nin"Trompet Konçertosu" ile başlayacak. Klasik dönemin ünlü Avusturyalı bestecisi, Baba Haydn olarak bilinen Joseph Haydn'ın"Senfoni No. 88" adlı eseri ile devam edecek konser de İtalyan besteci, kemancı ve müzik kuramcısı Giuseppe Tartini'nin "Trompet Konçertosu"da yer alacak.İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası kapanışı ise Dmitri Şostakoviç'in"Senfoni no. 5" adlı eseri ile yapacak.

Konser saat 20.00'de başlayacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Haydn Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title