Haberler

İdil'de Sokağa Çıkma Yasaklarına Protesto Yürüyüşü

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde HDP ve DBP'liler, bölgede bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için yürüyüş ve oturma eylemi düzenlendi.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde HDP ve DBP'liler, bölgede bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için yürüyüş ve oturma eylemi düzenlendi.

Kepenklerin kapalı olduğu ilçede yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen yürüyüşe HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, Belediye başkanları, HDP ve DBP yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüşün ardından HDP İlçe Başkanlığı binası önüne gelen grup bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından konuşan HDP'li vekil Erdal Ataş, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını öne sürerek  şunları söyledi:

"Şehirler kuşatılmış, siviller katlediliyor. Böyle bir bedelle mücadeleyi sürdürüyoruz. Ama bilinmelidir ki her mücadele böyle ağır bedeller verilerek başarıya ulaşabiliyor. Biz artık her şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz. Madem devlet bizim statümüzü kabul etmiyor, madem Kürtlere ve bütün demokratik güçlere imhayı dayatıyor. Bizler de o zaman kendi haklarımıza yönelik kendimizi, kentimizi, ülkemizi yönetecek biçimde adımlarımızı atacağız. AKP ve bütün kesimlerin mevcut meseleyi hendekle sınırlı tutması gibi bir politika izlense de, biz gerçekliği biliyoruz, halklarımız da gerçekliği biliyor. O insanların orada direnmesi ya da orada hendeklerin kazılması burada problem çıkarmak üzerine değildir. Tam tersine 100 yıldır inkar edilen haklarımıza yönelik başka çare kalmadığı için biz burada direniyoruz."

Açıklamanın ardında grup, olaysız dağıldı. - Lşırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Ataş Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title