Haberler

İcra Müdürü Saldırıya uğradı

Güncelleme:

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, 6. İcra Müdürü Nuri Zengin'in uğradığı saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, 6. İcra Müdürü Nuri Zengin'in uğradığı saldırıyı kınadıklarını, sonuna kadar konunun takipçisi olacaklarını belirterek, ''Olay, bir kamu görevlisine yönelen basit bir saldırı olarak nitelendirilemez'' dedi.

Demiröz, düzenlediği basın toplantısında, önceki gün Bursa 6. İcra Müdürü Zengin'in icra satış işlemi sırasında saldırıya uğradığını hatırlattı. Yargısal faaliyet sırasında gerçekleşen saldırının olayı daha da vahim kıldığını aktaran Demiröz, daha önce meslektaşlarına ve yargı alanında çalışan arkadaşlarına saldırılar olduğunu belirtti.

"Bursa Barosu olarak hayatın her alanında nefreti ve şiddeti reddediyoruz" diyen Demiröz, bu nedenle kınama sözcüğünün önüne "nefret" ya da "şiddet" kelimelerini eklemediklerini dile getirdi. Demiröz, bu çirkin saldırıyı kınadıklarını ve sonuna kadar da konunun takipçisi olacaklarını bildirerek, şöyle konuştu:

"Biliyoruz ki şiddet amaçladığını elde eder ve üstelik cezasız bırakılırsa, şiddet duygusu toplumsal cinnete dönüşür. Bu durumda da hiç kimse güvenlik içinde yaşayamaz ve görev yapamaz. Olayımızda ise saldırgan amacına ulaşmış görünüyor. Çünkü saldırı nedeniyle satış işlemi iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Bu nedenle olay, bir kamu görevlisine yönelen basit bir saldırı olarak nitelendirilemez. Bu durum 'ihaleye fesat karıştırma' ya da 'yargısal faaliyeti engellemek' suçları kapsamında değerlendirilmelidir."

Hukukun üstünlüğünü kaba güçle ya da siyasal kuşatmalarla yok etmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Demiröz, baro olarak Nuri Zengin'in yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Boks antrenörü olduğu bildirilen Ahmet K'nın (44), iki gün önce Bursa Adalet Sarayı İcra Müdürlüğü ek hizmet binasında odasına girdiği Zengin'e "Benim malımı nasıl satarsın?" diye bağırdıktan sonra yumruk atıp kaçtığı iddia edilmişti. Zengin'in şikayeti üzerine gözaltına alınan Ahmet K. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Demiröz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title